Latest Posts

9 echipaje se lupta pe asfaltul de la Harghita pentru a patra etapa a Cupei DACIA 2019

Vizualizări: 13986

La fel ca in anii trecuți, Raliul Perla Harghitei (11-13 iulie) marchează mijlocul sezonului de raliuri si readuce concurenții pe asfaltul din jurul Odorheiului Secuiesc. Într-o configurație identica cu ediția din 2018, echipajele Cupei DACIA vor alerga romanește pe 12 probe speciale, dintre care si “regina” Lueta.

Weekendul acesta, 9 echipaje își vor seta din nou Daciile de concurs in configurație de asfalt pentru a disputa clasamentele cupei monomarca la Raliul Perla Harghitei. Gheorghiu, Sugar si Albut, primii 3 piloți din clasamentul provizoriu Cupa DACIA vor fi prezenți, însa regula n-2 care se va aplica la finalul anului lasă încă deschisa lupta pentru clasamentele definitive. Singurul echipaj cu un avantaj semnificativ este format din ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii, câștigătorii ultimelor 2 etape, Arad si Bacău.

Prin prisma rezultatelor din primele 3 etape, George Grigorescu, fondatorul si organizatorul Cupei DACIA, discuta strategia concurenților din acest sezon si care sunt așteptările pentru restul etapelor: “Evoluția campionatului si clasamentul la zi dovedesc încă o dată cat de mult ‘legea cursei’ poate interveni si schimba probabilități calculate in prealabil.

Astfel, favoriții pe hârtie Andrei Mitre si Cristi Sugar au înregistrat fiecare cate 2 abandonuri, in timp ce gentleman-ul kamikaze Bogdan Gheorghiu, pe care se pariau numărul de ieșiri in decor, a stat cel mai bine pe drum, fiind la ora actuala cel mai performant si implicit liderul Cupei. Dragoș Popa confirma pe Sandero performanta forma in creștere de anul trecut, dar necazurile tehnice si incidentele de cursa l-au împiedicat sa fie in zona fruntașa.

Debutanții Raducanu confirma potențialul de a câștiga clasamentul debutanți daca vor fi consecvenți la starturile etapelor care urmează. Fetele, in ciuda unui debut cu tobe si surle la Argeș, nu se regăsesc in clasament, ele preferând economia neparticipării la 2 etape pentru a-si finanța doua participări la internațional – Rally Sliven si Rally di Roma; scopul scuza mijloacele…Noi la Cupa nu știm daca sa plângem sau sa ne bucuram.
Regula n-2 lasă încă spațiu mult jocurilor de rezultat pentru a doua jumătate a campionatului.”

9 echipaje se lupta pe asfaltul de la Harghita pentru a patra etapa a Cupei DACIA 2019

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Lista celor care vor alerga romanește in a patra etapa a Campionatului Național de Raliuri, in ordinea din clasamentul general provizoriu Cupa DACIA:
B. Gheorghiu/A. Pintilii
D. Albut/C. Bala
C. Sugar/V. Colceriu
S. Procopiu/ M. Stanciu
F. Popescu/A. Gheondea (Logan)
A. Luca/M. Capet
A. Mitre/R. Maior
C. Oprea/C. Socariciu
H. Balea/M. Luncan

Raliul Perla Harghitei isi invita spectatorii sa ia cunoștința cu echipajele la startul festiv de joi, 11 iulie, in Piața Marton Aron din Odorheiu Secuiesc. Defilarea prin poarta de start va începe la ora 20:00. Vineri dimineața, 12 iulie, concurenții vor face primii kilometri de teste la shakedown-ul organizat la Forteni, care se va desfășura in sens invers fata de anul trecut.

Concursul începe efectiv vineri după-masa, când la ora 15:28 va lua startul prima masina pe PS1 Bucin, urmata de PS2 Liban. Seara readuce echipajele in Odorheiu Secuiesc pentru super speciala spectacol SS Arpad Dietrich.
A doua zi de concurs este formata din bine cunoscuta bucla Valeni – Sanpaul – Lueta, pe care echipajele o vor parcurge de 3 ori. Cele mai rapide echipaje vor fi premiate Sâmbăta seara pe podiumul amenajat in Piața Marton Aron din Odorheiu Secuiesc.

Iată ce spune înaintea acestui raliu pilotul ieșean Bogdan Gheorghiu, liderul clasamentului general provizoriu Cupa DACIA:
“Raliul Harghitei îl vom aborda cu precauție, deoarece anul trecut am ieșit afara chiar in prima proba si pentru mine e ca si cum ar fi prima participare. Dar asta nu înseamna ca nu avem ca principal obiectiv locul 1, obiectiv pe care ni-l propunem la fiecare raliu. Profit de aceasta ocazie sa urez succes tuturor concurenților ce vor lua startul la acest raliu si va mulțumesc pentru oportunitatea exprimării gândurilor de mai sus.”

***
Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marca de scule si echipamente de lucru mecanice si pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marca de faruri auto, ORECA – marca de produse echipamente protecție sport auto, PILOT – marca de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning.

Partener media este Radio Romania Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților si copiloților care aleargă romanește sa își împărtășească direct din studio experientele din mașina de curse, in cadrul matinalului Prietenii de la Zece.
Mai multe informații despre evoluția echipajelor si noutățile competiției monomarca puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina Facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2019 înainte de a patra etapa, Raliul Perla Harghitei:
B. Gheorghiu/A. Pintilii 71p
D. Albut/C. Bala 47p
C. Sugar/V. Colceriu 42p
V. Raducanu/L. Mandu 41p
S. Procopiu/ M. Stanciu 40p
F. Popescu/A. Gheondea 36p
A. Luca/M. Capet 30p
A. Mitre/R. Maior 29p
D. Popa/S. Colceriu 27p
C. Oprea/D. Hategan 24p
H. Balea/M. Luncan 22p
D. Mandrut/P.Pirvan 16p
R. Benea/A. Hicea 14p
R. Luca/C. Oprea 12p
D. Rusciuga/C. Varban 4p

*Se acorda 4p bonus pentru participare

  • Sursa: Fanrally.ro
  • Photocredit: RallyZoom.ro
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss