Latest Posts

7 considerații după testul F1 din Bahrain

Vizualizări: 11865

În weekend, piloții Formulei 1 au fost implicați în trei zile de teste înainte de startul sezonului. Rezultatele finale au surprins pe toată lumea, Red Bull Racing fiind cea mai rapidă echipă în Bahrain.

Mercedes – Ritm real sau sandbagging?

Campioana mondială a ultimelor șapte sezoane a fost cuprinsă de probleme în primele două zile de teste. Vineri, Bottas a rămas fără cutia de viteze funcțională după doar șase tururi, în timp ce, Lewis Hamilton a ieșit larg în decor în a doua zi de teste.

Chiar și așa, echipa germană a avut cel mai rapid tur pe circuit în ziua de sâmbătă prin Valtteri Bottas. Astfel, criticii susțin că Mercedes își ascunde ritmul real de cursă. Chiar așa, dacă e să le dăm crezare inginerilor de la Mercedes, pentru moment, ritmul lor este sub cel etalat de Red Bull Racing.

Red Bull Racing – Mașina de bătut în 2021?

Aducerea noului motor Honda cu un an mai devreme decât era prevăzut se pare că a adus un plus semnificativ celor de la Red Bull Racing. În prima și ultima zi din Bahrain, Red Bull Racing a fost cea mai rapidă mașină din teste, prin persoana lui Max Verstappen.

Chiar și așa echipa austriacă nu este încă văzută ca fiind favorită tocmai prin prisma faptului că Mercedes a luat ultimele șapte titluri mondiale la constructori și piloți. Dar, dacă datele inginerilor de la Mercedes sunt reale, iar Red Bull Racing este cea mai bună mașină, atunci, cu siguranță ne așteaptă un sezon de neuitat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

McLaren – Best of the rest

Cea mai bună echipă din plutonul urmăritor. De departe. Atât Daniel Ricciardo, cât și Lando Norris au avut doar cuvinte de laudă pentru noul monopost al celor de la McLaren.  De altfel, echipa britanică a făcut pasul între cele două sezoane de la Renault la Mercedes.

Dacă diferența de putere între cele două power unit-uri este liantul cheie pentru aducerea primei victorii după nouă ani fără succese de GP, atunci acesta este momentul oportun, mai ales că line-up-ul de piloți este unul foarte solid.

Ferrari – din nou în derivă

După ce 2020 a fost cel mai catastrofal an din ultimele patru decenii, Ferrari nu pare să-și revină nici în 2021. Charles Leclerc și Carlos Sainz nu au fost tocmai încântați de forma etalată de noul monopost al celor de la Maranello. Cel mai probabil, Ferrari va avea un nou sezon de sacrificiu înaintea aducerii noului regulament tehnic începând cu 2022.

Alonso – omul determinant la Alpine

Echipa franceză a fost de departe structura care a testat cele mai diverse setări în Bahrain. Per total, Alonso a fost omul determinant din spatele performanțelor celor de la Alpine. Spaniolul a fost elementul central al performanțelor rezonabile obținute de echipa franceză. Cu siguranță, Alonso va fi unul dintre piloții de urmărit în 2021.

Sebastian Vettel – între regăsire și forma de la Ferrari

Cea mai stranie evoluție a situației din teste a fost la Sebastian Vettel. Cu o atitudine revigorată după un ultim an dificil la Ferrari, cvadruplul campion mondial a fost jos în clasamentele testelor. Cu toate acestea, așa cum ni s-a mai dovedit în trecut, testele nu joacă un rol prea important pentru desfășurarea ulterioară a sezonului, iar dacă situația se va păstra ca în 2021, germanul ar putea reveni acolo sus unde îi este locul.

Debutanții

Yuki Tsunoda a fost fără îndoială omul cel mai interesant de urmărit dintre debutanți. Japonezul a etalat un ritm constant și a fost mai rapid decât mult mai experimentatul său coechipier, Pierre Gasly. Per total, Tsunado a fost cel mai bun dintre debutanți în testul din Bahrain.

Nikita Mazepin și Mick Schumacher nu au putut demonstra prea multe în Bahrain. Monopostul Haas pare de departe cel mai modest de pe grila, iar cei doi tineri debutanți au fost mai mereu în coada ierarhiei. De altfel, echipa americană va avea duelul ei cu Williams pentru titlul de lanternă roșie în Formula 1.

Noul sezon din Formula 1 va debuta pe 28 martie, cu ocazia Marelui Premiu al Bahrainului.

 

 

 

 

 

Sursa: GP24
Photocredit: Red Bull Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24

Latest Posts

Don't Miss