Latest Posts

6h Sao Paulo: La ce ne putem aștepta la a cincea etapă WEC?

Vizualizări: 3065

Un total de 19 hypercar-uri și 18 LMGT3-uri vor participa la cele 6 ore de la Sao Paulo. Cursa revine în calendarul World Sportscar Championship pentru prima dată din 2014 și servește drept mare revanșă pentru Le Mans.

După ce tocmai s-a încheiat cursa de 24 de ore de la Le Mans, punctul culminant al sezonului în Campionatul Mondial de Automobilism Sportiv (FIA WEC), următoarea cursă WEC este deja pe agendă, cu cursa de 6 ore de la Sao Paulo, care va avea loc peste aproximativ patru săptămâni.

Sao Paulo

Circuitul este situat în sudul orașului brazilian și este cunoscut și sub numele de “Interlagos” (adică între lacuri). Oficial, însă, se numește “Autódromo José Carlos Pace” – după numele unui pilot brazilian care a terminat pe locul al doilea la 24 de ore de la Le Mans din 1973 cu un Ferrari 312 PB, de exemplu.

WEC s-a oprit deja pe circuit în primii săi trei ani (2012, 2013 și 2014). În 2009, Le Mans Series de atunci (un predecesor al WEC) a fost deja oaspete acolo o dată înainte. În 2016 și 2017, apariția oaspete din America Latină a WEC a avut loc apoi în Mexic înainte ca calendarul să fie redus din 2018.

Circuitul are o lungime de 4,309 kilometri, ceea ce îl face cel mai scurt din calendarul actual al WEC. O altă caracteristică specială este faptul că este condus în sens invers acelor de ceasornic. Circuitul este cunoscut pentru denivelările sale și virajele de mare viteză și are trei sectoare foarte diferite. Primul sector este format din viraje ondulate și o linie dreaptă scurtă, în timp ce al doilea sector este destul de rapid și solicitant din punct de vedere tehnic.

Sao Paulo

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Turul se încheie apoi cu o urcare la turație maximă până la linia de start/finish. De asemenea, este important de știut: Interlagos se află la o altitudine de aproximativ 800 de metri deasupra nivelului mării, astfel încât trebuie adaptate mapele motorului, iar aerul mai rarefiat oferă, de asemenea, mai puțină forță de apăsare.

În prezent, echilibrul performanțelor (BoP) joacă întotdeauna un rol important în decizia victoriei sau a înfrângerii. Porsche a triumfat la deschiderea sezonului în Qatar. În cursa a doua de la Imola, victoria a revenit Toyota, deoarece Ferrari a făcut greșeli de strategie. La Spa-Francorchamps, un Porsche privat a fost în frunte, iar apoi Ferrari la Le Mans.

Aceste trei mărci sunt susceptibile de a fi din nou în frunte la Interlagos. Cu toate acestea, Cadillac va fi cu siguranță din nou unul dintre favoriți. În spatele lor, Peugeot, Alpine, BMW și Lamborghini se vor lupta pentru celelalte locuri. În plus față de hypercar-uri, mașinile LMGT3 vor concura din nou. Nouă mărci, cu câte două mașini fiecare, vor fi pe grila de start.

Sao Paulo

Acesta este programul FIA WEC în Sao Paulo:

Vineri, 12 iulie 2024
Antrenamente libere 16:45 – 18:15
Antrenamente libere 20:15 – 21:45

Sâmbătă, 13 iulie 2024
Antrenamente libere 16:30 – 17:30
Calificări 20:30 – 21:40

Duminică, 14 iulie 2024
Cursa 17:30 – 23:30

Sao Paulo

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss