Latest Posts

6h Sao Paulo: Ferrari a fost suplimentat cu 17 kilograme

Vizualizări: 1769

Mașinile din WEC urmează să fie aduse la un nivel asemănător de timp pe tur prin intermediul BoP. Mașinile vor fi puțin mai grele pentru cursa din Sao Paulo. Ferrari 499P este cel mai afectat.

După cum se știe, Balance of Performance (BoP) a fost introdus în FIA WEC de ceva timp. Un tabel cu clasificări este utilizat pentru a aduce vehiculele concurente la un nivel aproximativ al timpului pe tur. Acest lucru este menit să creeze tensiune. Bineînțeles, și valoarea sportivă are de suferit ca urmare a acestor intervenții artificiale. La ultima cursă a sezonului (24h Le Mans), Ferrari a obținut victoria generală. 499P a fost acum încetinit pentru următorul weekend de curse din Brazilia (12-14 iulie).

Sao Paulo

Aproximativ vorbind, (aproape) toate hypercar-urile vor fi mai grele la Sao Paulo decât la Le Mans. Cea mai mare schimbare este pentru Ferrari. 499P va trebui să adauge 17 kilograme și va cântări atunci 1060 kg. Toyota GR010 Hybrid ajunge acum și ea la 1060 kg, dar adaugă doar șapte kg. Ambele vehicule sunt afectate și de pierderi de performanță. Ferrari primește cu cinci kilowați mai puțin (503 kW), iar Toyota cu doi kilowați mai puțin (506 kW). Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai la viteze sub 250 km/h. Peste 250 km/h, Ferrari poate avea cu 1,8 procente mai multă putere, iar Toyota cu 2,8 procente mai multă.

Desigur, există și o serie de ajustări la celelalte hypercar-uri – atât în ceea ce privește greutatea, cât și performanța. Alpine ajunge la 1044 kg și 516 kW, BMW la 1044 kg și 512 kW, Cadillac la 1039 kg și 519 kW, Isotta Fraschini la 1030 kg și 520 kW, Lamborghini la 1039 kg și 519 kW, Peugeot la 1051 kg și 510 kW și Porsche la 1051 kg și 512 kW.

Sao Paulo

În plus față de greutate și putere, vehiculele cu tracțiune integrală sunt, de asemenea, reglementate în ceea ce privește viteza la care pot fi acționate roțile din față. Pentru toate vehiculele, există, de asemenea, o cantitate prescrisă de energie care poate fi utilizată per stint. De asemenea, este reglementat timpul de realimentare pentru fiecare mașină.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Valorile pot fi schimbate din nou de la o categorizare la alta. Toate acestea cu scopul menționat mai sus de a face cursele interesante.

Sao Paulo

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss