Latest Posts

MotoGP Sprint Portugalia: Bagnaia câștigă, Marquez pe locul 3.

Vizualizări: 18193

Campionul stagiunii precedente, italianul Francesco Bagnaia a câștigat prima cursă de sprint din istoria competiției. Victoria s-a datorat unei greșeli a lui Jorge Martin. Acesta s-a abătut de la trasă în virajul 5, în chiar ultimul tur al cursei. Marc Marquez a completat podiumul.

MotoGP aduce schimbări majore, odată cu sezonul 2023. Pentru a crește spectacolul pe circuite, s-a decis implementarea unor curse sprint. Distanța acestora este de aproximativ 50%, raportat la întrecerile normale. În cazul de față, sprintul de la Portimao a contabilizat 12 tururi (cursa principală va avea 25).

Astfel, Bagnaia a reușit să se impună, în urma unui duel cu Martin. Un rezultat deloc surprinzător, având în vedere perfomanța echipei de uzină, a celor de la Ducati. Omul zilei, Marc Marquez a fost autorul unei evoluții extraordinare. Pilotul Honda HRC a terminat pe ultima treaptă a podiumului.

MotoGP Sprint Portugalia: Bagnaia câștigă, Marquez pe locul 3.

 

După o sesiune de calificări în care Marc a obținut pole-ul (în „plasa” lui Bastianini), Marquez a avut o evoluție cu mult peste așteptări, în cursa de sprint. În materie de asumare a riscurilor, ibericul nu are adversar în MotoGP. Poziția a 3-a s-a datorat și greșelii pe care a făcut-o localnicul Miguel Oliveira, în ultimul tur.

Pentru campionul din 2021, această întrecere este cu siguranță, una de uitat. În urma unui acroșaj cu Joan Mir, Fabio Quartararo a avut o evoluție de coșmar, terminând întrecerea la marginea punctelor, pe locul 10 (în cursele de sprint, doar primii 9 punctează).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

MotoGP

Însă nu doar pentru Quartararo, evenimentele din GP-ul portughez, au luat o turnură nefavorabilă. Pol Espargaro urmează să absenteze câteva etape bune, în urma accidentului terifiant din FP2. Autor al unui start excepțional (de pe 6 până pe 2), Enea Bastianini a debutat cu stângul la Ducati.

Italianul a fost implicat într-un accident cu Luca Marini. În urma unei treceri pe la centrul medical, acesta a fost transportat la spital, pentru verificări amănunțite. Enea a suferit o fractură la nivelul umărului drept. De menționat că Bastianini nu a avut vreo vină, în incidentul cu Marini. Această fractură îl va ține pe bară, cel puțin 2 etape (Portugalia, Argentina).

MotoGP

 

Nici celălalt pilot VR46, nu a reușit să termine sprintul. Marco Bezzecchi a ieșit din cursă, în turul 3. Pe lângă Marc Marquez, un alt remarcat al zilei a fost Jack Miller. Adept al unei strategii agresive (soft față, soft spate), australianul a terminat pe 4. Piloții Aprilia în ciuda unor șicanări pe parcursul întrecerii, au terminat pe locurile 5-6.

In spatele lor, s-a clasat Miguel Oliveira. Portughezul a ratat un podium pe teren propriu, în urma unei ieșiri largi în turul 12 (ultimul al competiției). Ultimele poziții din puncte, au fost completat de Johan Zarco (autor al unei evoluții șterse) și Alex Marquez. Fratele lui Marc nu a reușit să exploateze întregul potențial al motocicletei sale.

MotoGP Sprint Portugalia: Bagnaia câștigă, Marquez pe locul 3.

După o zi de sâmbătă entuziasmantă, care ne-a oferit suficient spectacol și andrenalină, mâine se vor desfășura cursele principale. După întrecerile de la Moto 3 și Moto 2, etapa clasei regine, urmează să tragă cortina, peste acest weekend.

 

Clasamentul etapei de sprint 

Pos.RiderTeamBikeTime/Gap
1Francesco BagnaiaDucati LenovoDucati19:52.862
2Jorge MartinPrima PramacDucati0.307
3Marc MarquezRepsol HondaHonda1.517
4Jack MillerRed Bull KTM FactoryKTM1.603
5Maverick VinalesAprilia RacingAprilia1.854
6Aleix EspargaroAprilia RacingAprilia2.106
7Miguel OliveiraRNFAprilia2.940
8Johann ZarcoPrima PramacDucati5.595
9Alex MarquezGresiniDucati5.711
10Fabio QuartararoMonster Energy YamahaYamaha5.924
11Raul FernandezRNFAprilia8.160
12Brad BinderRed Bull KTM FactoryKTM8.384
13Alex RinsLCR Honda CASTROLHonda11.288
14Franco MorbidelliMonster Energy YamahaYamaha17.138
15Takaaki NakagamiLCR Honda IDEMITSUHonda18.128
16Fabio Di GiannantonioGresiniDucati21.235
DNFMarco BezzecchiMooney VR46 RacingDucati– – –
DNFEnea BastianiniDucati LenovoDucati– – –
DNFLuca MariniMooney VR46 RacingDucati– – –
DNFJoan MirRepsol HondaHonda– – –
DNFAugusto FernandezTech3 GasGas FactoryGasGas– – –

Declarații:

Marc Marquez

„Nu știu cum am reușit să obțin acel pole. Este un mister și pentru mine. Toată noapte am stat și am lucrat cu echipa, pentru a ne îmbunătăți performanța. Sunt multiplu campion mondial, am atât de multe victorii, însă ascult sfaturile echipei. Fac acest lucru, deoarece am încredere în ei. Ei mi-au spus unde pot să câștig timp. Astăzi, am încercat să întârzii frânarea, comparativ cu adversarii. Având în vedere lungimea cursei, am putut să forțez la maximum. Am pierdut multă energie, trebuie să mă refac pentru mâine. Strategia noastră a funcționat astăzi. Rămâne de văzut, dacă ea va merge și mâine.”

Jorge Martin

„Sunt fericit cu poziția a 2-a, însă m-aș fi bucurat dacă obțineam victoria. Peco a fost foarte rapid în ultimele 2 tururi. Cu siguranță, mâine voi face anumite modificări. Pneul spate de compoziție soft, nu m-a ajutat astăzi foarte mult.”

Francesco Bagnaia

„Sunt fericit cu această victorie. Nu a fost deloc, o cursă ușoară. Am avut problemele cu anvelopa spate, astfel, motocicleta mea nu avea aderența pe care mi-aș fi dorit-o. Din fericire, Jorge a avut și el probleme. Mai mari decât ale mele. Astfel, am reușit să îl depășesc și să câștig cursa.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Timofte
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Timofte

Latest Posts

Don't Miss