Latest Posts

Red Bull: Cursa de la Imola, a reprezentat „momentul cheie” al sezonului

Vizualizări: 23118

Christian Horner, șeful echipei de F1 a celor de la Red Bull, consideră faptul că rezultatul obținut la Imola în luna aprilie, în a 4-a etapă a sezonului, a dat o încredere uriașă echipei sale în lupta pentru campionat, împotriva rivalilor de la Ferrari.

Echipa italiană a preluat inițiativa la începutul anului, în ambele clasamente, prin prisma victoriilor facile ale lui Charles Leclerc în Bahrain și Australia. Red Bull în schimb, a avut un debut sub așteptări, datorită fiabilități îndoielnice a noului RB18. Max Verstappen a abandonat în ambele GP-uri, câștigate de Charles, în urma unor probleme la pompa de benzină, Sergio Perez înregistrând și el o problemă asemănătoare în etapa din Orientul Mijlociu.

Red Bull

 În urma startului cu stângul, al celor de la Red Bull, Ferrari a luat în calcul ideea de a introduce ordine de echipă, înainte de etapa de casă, pentru consolidarea avansului pilotului monegasc la general. Echipa austriacă însă, le-a dat planurile italienilor  peste cap, răspunzând într-un  stil de mare campioană, provocării lansate de scuderie.

 Verstappen l-a învins pe Leclerc în cursa de sprint, controlând de asemenea fără prea mari probleme și întrecerea principală din ziua de duminică, desfășurată în condiții mixte. Locul secund obținut de coechipierul său, mexicanul Sergio Perez, a completat rezultatul perfect și bucuria producătorului de băuturi energizante, care în urma acestei duble primea o gură de oxigen în ambele clasamente.

 Acest MP, avea să reprezinte o descătușare pentru Red Bull.  Austriecii aveau să câștige ulterior într-o manieră dominantă, ambele campionate, atât la piloți cât și la constructori, (repetând astfel performanțele istorice dintre 2010-2013), echipa impunându-se pe parcursul campionatului în 17 curse.

Astfel, Max Verstappen a obținut a doua coroană mondială într-o manieră dominantă, cu 4 etape înainte de final, stabilind pe parcurs și mai multe recorduri (cel mai notabil fiind probabil numărul de întreceri câștigate, depășind performanța realizată de Sebastian Vettel).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Red Bull

 Reflectând la lupta purtată cu Ferrari, Christian Horner a declarat, că echipa italiană „a avut o mașină mai rapidă în prima parte a sezonului”, Imola reprezentând punctul de cotitură în 2022, din punctul lui de vedere: „Campionatul nostru a avut 21 de curse, deoarece am înregistrat un dublu abandon în prima etapă a sezonului. Astfel, a trebuit să ne descurcăm cu startul prost de sezon,  datorat acestui eșec.”

 „Pentru mine, Imola a fost un moment crucial cu victoriile din cursa de sprint și din cea principală. Să învingem în ambele, să obținem un 1-2 la final, prin Max și Checo, impunându-ne în fața celor de la Ferrari, pe terenul lor propriu, a reprezentat un lucru foarte important pentru echipa noastră, din punct de vedere psihologic. Probabil și pentru ei, a fost la fel, doar că în sens negativ.

Ferrari

„Am dezvoltat mașina, am îmbunătățit-o, în urma muncii noastre, monopostul a pierdut un pic din greutate. Astfel, viteza a început să apară și odată cu ea și victoriile. Am fost fantastici ca echipă, anul acesta.”

MP al provinciei Emiliei Romagna, a adus un șir de 6 succese consecutive, întrerupt abia după victoria lui Carlos Sainz de la Silverstone, la începutul lui iulie. Dar deja la acel moment, Verstappen avea un avans de 43 de puncte față de Leclerc, pilotul monegasc, pe lângă Bahrain și Australia, având să mai urce doar o singură dată pe prima treaptă a podiumului, în Austria.

Leclerc

Părerea lui Horner, referitoare la momentul cheie al sezonului, este susținută și de pilotul principal și campionul în exercițiu, Max Verstappen. Olandezul susține că rezultatul de la Imola, l-a făcut să creadă din nou că obținerea titlului este plauzibilă: „Modul în care ne-am revenit după cursa din Australia, a fost pur și simplu incredibil.

Știam că avem potențial, însă trebuia să lucrăm mult pentru a recupera distanța față de Ferrari. După Imola, monopostul a fost dezvoltat în direcția bună, mașina a devenit pe parcurs mai ușoară. Iar asta a fost bine.”

„Din acel moment, am avut multe etape fantastice. Este dificil să spun care a fost momentul exact, însă cred că Imola a locul unde mi-am recăpătat încrederea în obținerea campionatului, după startul dificil de sezon”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss