Latest Posts

Sergio Perez cataloghează suprafața pistei de la Miami drept „o glumă”.

Vizualizări: 12499

Piloții de Formula 1 au criticat suprafața noului circuit de la Miami și se tem de o cursă slabă., ceea ce l-a determinat pe pilotul echipei Red Bull Racing, Sergio Perez, să o califice drept „o glumă”.

Pe parcursul antrenamentelor și calificărilor, piloții au constatat că nu există aderență dacă se abat de la linia de rulare frecată. Consensul este că perspectiva unei curse distractive va fi compromisă, deoarece piloții nu se pot deplasa în afara liniei pentru a încerca o depășire.

„Cred că cel mai important este că suprafața este o glumă”, a declarat Sergio Perez când a fost întrebat de presă dacă vor exista depășiri în cursă. „Mâine cursele vor fi dificile. Și vei avea piloți care vor face greșeli pentru că am fost puși în această situație”.

Perez, Gluma

Pe lângă comentariile lui Sergio Perez, Fernando Alonso a declarat că suprafața pistei „nu corespunde standardelor F1”, în timp ce Lando Norris a sugerat că aceasta „nu este suficient de bună”. Fernando Alonso a dezvăluit că subiectul a fost discutat în ședința de informare a piloților de vineri seară și că lipsa de aderență nu s-a îmbunătățit sâmbătă.

„Este în continuare foarte dificil să mergi offline”, a spus el. „Sunt ca niște moloz în afara liniei, așa că va fi dificil. Am spus ieri că pista, asfaltul, nu este la standardele F1. Nu putem face nimic. Cred că în acest weekend trebuie să dăm spectacol, dar acest lucru trebuie să se schimbe pentru anul viitor. Este foarte dificil să concurezi așa”.

Daniel Ricciardo, de la echipa McLaren F1, a fost de acord că nu a fost posibil să se abată de la linia de start. „Trebuie literalmente să rămâi pe acea linie”, a spus el. „Altfel, nu mai ești cu adevărat pe pistă. Așa că, de fapt, în loc să fie un fel de provocare bună, o face puțin cam unidimensională, într-un fel, pentru că ai doar un fel de opțiune a acelei singure linii unde se acumulează puțin cauciuc. Așa că nu vreau să mint și să spun că îmi place suprafața”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Perez, Gluma

Opinia lui Daniel Ricciardo a fost împărtășită de colegul său de echipă de la McLaren F1, Lando Norris, care a regretat faptul că această cursă ar putea să nu fie atât de distractivă pe cât sperau fanii. El a sugerat, de asemenea, că organizatorii au „improvizat” încercând ceva diferit cu suprafața pistei, care este realizată din materiale locale. „Pe linia de curse nu are o aderență rea, este rezonabilă”, a spus englezul. „Cred că este doar foarte cald, ceea ce îl face să se simtă și mai rău. Adevărul este că doar offline este foarte, foarte teribil”.

„Și venim la curse, iar aici sunt atât de mulți fani. Și toată lumea se așteaptă la o cursă atât de uimitoare. Așa că atunci când vii la ea, iar apoi ei încearcă ceva nou cu suprafața și ceva ce nu au mai făcut cu adevărat înainte, atunci cred că ajungem într-o poziție ca cea în care ne aflăm. Nu vrei ca toată lumea să fie exact la fel, pe fiecare circuit, îți plac diferențele, îți place ca ele să fie unice”.

„Dar când există atât de multe așteptări și vrei curse bune, și vrei ca noi să oferim curse bune și divertisment și totul, și apoi există o suprafață, pe care ei o încearcă și ei doar un fel de aripioare într-un fel pentru a vedea cum va fi… Nu este suficient de bun, pentru că atunci nu putem face ceea ce cer ei, nu putem oferi un spectacol bun. Nu putem concura. Nu este vina noastră, dar este păcat”.

Perez, Gluma

Lando Norris a menționat Jeddah ca fiind o pistă cu o suprafață care oferă o aderență amplă. „Cred că dacă ar fi o suprafață ca cea pe care o avem în Arabia Saudită, de exemplu, este doar o aderență foarte mare în general, supraviețuiește la temperaturi ridicate, atunci cred că toată lumea va aștepta cu nerăbdare o duminică extrem de interesantă”, a spus el.

„Pentru că poți să mergi larg, poți să faci linii diferite, poți să faci linii alternative, poți să faci orice. În timp ce mâine, toată lumea este destul de mult blocat la doar următoarea linie este acolo și atunci este întotdeauna mult mai dificil să concurezi în acest fel”.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss