Latest Posts

Viitorul McLaren F1 este sigur, deoarece echipa exclude vânzarea Audi.

Vizualizări: 13274

Directorul executiv al McLaren, Zak Brown, a exclus o vânzare a echipei de F1 către Audi, în ciuda interesului producătorului german pentru o potențială preluare.

Compania mamă a Audi, Grupul Volkswagen, se află într-o stare avansată de pregătire a eforturilor sale pentru ca producătorul german și marca sa soră Porsche să intre în F1 începând cu 2026. În timp ce Porsche pare să se asocieze cu Red Bull Racing, planurile Audi nu sunt atât de sigure, deoarece încă își cântărește opțiunile. Compania a purtat discuții cu McLaren F1, iar una dintre opțiunile evaluate a fost preluarea completă a echipei, care ar fi dus la transformarea acesteia în echipa oficială Audi F1.

Intrarea Audi ar fi dus la un scenariu în care numele McLaren F1 ar fi dispărut complet din marile premii. Dar, vorbind înaintea Marelui Premiu de la Miami, Brown a precizat că numele McLaren F1 este aici pentru a rămâne și că nu va exista nicio vânzare către Audi.

McLaren

Întrebat de presă dacă există posibilitatea unei vânzări complete, Brown a răspuns: „Nu, nu. Acționarii noștri sunt foarte devotați McLaren F1. Am purtat discuții cu Audi și nu suntem de vânzare. Suntem foarte dedicați viitorului nostru și ne descurcăm foarte bine pe circuit. „Acționarii fac investiții substanțiale pentru a oferi echipei noastre resursele de care avem nevoie pentru a reveni în față, iar din punct de vedere comercial ne descurcăm foarte bine. Moralul în echipă este foarte bun. Nu avem niciun interes să vindem echipa de curse”

El a adăugat: „Suntem McLaren F1. Asta vom rămâne și vom continua să deținem echipa de curse”. Încrederea lui Zak Brown în ceea ce privește viitorul echipei McLaren F1 se bazează pe îmbunătățirea situației financiare a echipei, care a revenit de la o criză de lichidități la începutul pandemiei COVID-19. În special, el citează un acord de 185 de milioane de dolari cu investitorul MSP Sports Capital ca oferind echipei o bază ceva mai solidă pentru a lua decizii în interesul său.

„Suntem într-o poziție foarte puternică și nu eram acum 18 luni”, a spus el. „MSP Sports Capital a venit și a investit, iar voi știți cu toții în ce situație ne aflam acum 18 luni. Acum pare că a trecut mult timp, mai ales având în vedere situația de acum. Termenii noștri pentru orice parteneriat ar fi ca noi să păstrăm proprietatea echipei de curse. Și dacă cineva vrea să aibă o conversație diferită de asta, atunci nu există nicio conversație de purtat”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

McLaren

Dar, în timp ce o vânzare către Audi a fost respinsă, Zak Brown spune că o decizie cu privire la motorul pe care McLaren F1 îl va folosi din 2026 rămâne un subiect total separat. „Nu vom lua în considerare o achiziție a echipei McLaren F1, dar depinde de Andreas Seidl să decidă ce unitate de propulsie vrea în spatele mașinii de curse”, a declarat el.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss