Latest Posts

Marele premiu al Miami, Avancronica -Pirelli Report- (+Program TV)

Vizualizări: 11737

Sezonul 2022 al Formulei 1 se reia în acest weekend cu Marele Premiu inaugural de la Miami, care se va desfășura pe un circuit temporar, pe locul stadionului Hard Rock Stadium din Miami Gardens.

După o rundă palpitantă la Imola, care a inclus prima cursă de sprint din sezonul 2022 al F1, Max Verstappen a dominat cu Pole-Position, victoria la sprint și triumful în marele premiu, reducând la 27 de puncte avansul lui Charles Leclerc în fruntea clasamentului. Charles Leclerc a renunțat la o cursă de podium urmărindu-l pe Sergio Perez, coechipierul lui Max Verstappen de la Red Bull Racing, pentru locul al doilea în ultimele tururi ale Marelui Premiu, rămânând pe locul al șaselea la final.

Acest lucru i-a permis lui Lando Norris să obțină primul podium al sezonului pentru McLaren F1 în fața lui George Russell în mașina Mercedes AMG F1, în timp ce Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de F1, s-a luptat pe tot parcursul weekendului de curse de la Imola și l-a încheiat fără niciun punct. Formula 1 se îndreaptă spre nou-construitul Miami International Autodrome pentru primul Mare Premiu de la Miami, care va reprezenta o nouă provocare pentru toate echipele și piloții, în timp ce campionatul profită de popularitatea sa crescută în Statele Unite.

Scuderia Ferrari urmează să livreze un plan de forță de apăsare redusă la Miami pentru a combate viteza maximă percepută ca fiind mai mare a celor de la Red Bull Racing, un pachet de îmbunătățire mai larg urmând să sosească abia la cursele ulterioare. Între timp, echipa Mercedes AMG F1 își propune să efectueze actualizări cheie pentru W13, în speranța de a rezolva problema de porpoising și de a debloca un potențial mai mare al mașinii.

Miami, Marele Premiu

Pneurile și Pista

  • Pentru prima vizită pe circuitul stradal din Miami, Pirelli a ales cele trei compoziții de la mijlocul gamei: P Zero Alb hard ca și C2, P Zero Galben medium ca și C3 și P Zero Roșu soft ca și C4. Această combinație este cea mai utilizată anul acesta, și de asemenea cea mai versatilă.
  • Circuitul Miami International Autodrome are 5,41 km și este localizat în Complexul Hard Rock Stadium din Miami Gardens – casa clubului Miami Dolphins – având 19 viraje, trei linii drepte, diferențe de nivel și șicane. Vitezele de vârf se așteaptă să fie în jurul a 320 km/h cu viteze medii în jurul a 223 km/h, accelerația fiind la maxim pentru 53% din tur. Virajele 11 și 17 reprezintă două dintre cele mai importante oportunități de depășire, cu trei zone DRS.
  • Această a 11-a locație care va găzdui un Mare Premiu de Formula 1 în SUA este nouă pentru toată lumea. Pirelli a trebuit să se bazeze pe datele din simulator pentru a face nominalizarea pneurilor. Aceste informații indică că pneurile de la mijlocul gamei se potrivesc cel mai bine cursei de 57 de tururi, desfășurată pe o pistă cu un asfalt neted care oferă un nivel rezonabil de aderență și forțe care acționează asupra pneurilor la un nivel apropiat de media sezonului.
  • Asfaltul complet nou va duce cu siguranță la un grad înalt de evoluție a pistei, în special la startul week-end-ului, cu Porsche Challenge și W-Series ca evenimente suport. Vremea poate fi imprevizibilă, cu temperaturi ambientale în jurul a 20 de grade și un risc ridicat de ploaie și vânt pe coasta Floridei în această parte a anului.

Miami, Marele Premiu Miami, Marele Premiu

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Miami, Marele Premiu

Mario Isola, Director Pirelli Motorsport

„A fost un imens sentiment de încântare generat de primul Grand Prix de la Miami, unde pista are multe similarități cu Jeddah, deși sunt câteva porțiuni mai lente și mai tehnice decât în Arabia Saudită: în special secțiunile dintre Virajele 11 până la 16. Restul este un layout foarte rapid, care se aleargă anti-orar, ceea ce pune accent în special pe pneurile de pe partea dreaptă a mașinii.

Ne așteptăm la o evoluție rapidă a pistei și la o suprafață netedă cu asfalt fin, dar pista a fost spălată cu jet de înaltă presiune, ceea ce înseamnă că va oferi o aderență destul de bună încă de la început. Deoarece este un circuit rapid, mașinile vor rula cu o forță de apăsare medie, ceea ce ar putea duce la ceva patinări și derapaje în virajele rapide, în special pe compoziția hard. Ca de fiecare dată în cazul unei noi piste alegerea noastră este una conservatoare, așa că va fi interesant de văzut cum va fi în realitate.”

Miami, Marele Premiu

Când și unde să urmărești Marele Premiu de la Miami în acest weekend:

  • Vineri 06.05.2022, 21:30 – 22:30, Antrenamente Libere I
    F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
  • Sâmbăta 07.05.2022, 00:30 – 01:30, Antrenamente Libere II
    F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
  • Sâmbăta 07.05.2022, 20:00 – 21:00, Antrenamente Libere III
    F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
  • Sâmbăta 07.05.2022, 23:00 – 00:00, Calificări
    F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 1 (+HD)
  • Duminica 08.05.2022, 22:30 – 00:30, Cursa
    F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD)
Miami, Marele Premiu
Alte Știri din Motorsport
  • SESIUNEA DE TESTE PENTRU PNEURILE F1 DE ANUL VIITOR
    Programul de teste pentru pneurile de anul viitor a continuat la Imola, cu Alpha Romeo, Alpha Tauri, Alpine și Ferrari care au testat pneurile slick prototip de anul viitor pe vreme caldă și uscată.
  • PIRELLI HOT LAPS
    Programul Pirelli Hot Laps revine la Miami, cu câțiva invitați norocoși care vor avea șansa să conducă pe pistă mașini de serie produse de constructorii din Formula 1. Câțiva piloți F1 vor fi la volan, inclusiv Nico Hulkenberg pentru Aston Martin.
  • POP-UP P ZERO WORLD
    Pirelli va lansa un boutique P Zero World pe Lincoln Road aproape de Miami Beach pentru a celebra acest Grand Prix, replicând locația permanentă deja existentă în Los Angeles. Directorul Pirelli motorsport, Mario Isola va fi prezent la evenimentul inaugural ce va avea loc joi înaintea cursei.
  • WRC
    Raliul Croația, a treia rundă a Campionatului Mondial de Raliuri echipat de Pirelli a fost câștigată de liderul Kalle Rovanpera de la Toyota. În condiții inițial cu ploaie, pneurile Pirelli Cinturato RW de ploaie au fost folosite la început, înainte ca piloții să schimbe pe pneurile slick  P Zero. Categoria Junior, pentru piloți sub 28 de ani a fost câștigată de un alt finlandez, Lauri Joona, care acum împarte șefia clasamentului cu Jon Armstrong.
  • GT
    The GT World Challenge Sprint Cup s-a derulat pe circuitul de Mare Premiu de la Brands Hatch week-end-ul trecut, ca parte a GT World Challenge. Raffaele Marciello și Timur Boguslavskiy au câștigat evenimentul la general cu Mercedes și au preluat șefia clasamentului, în timp ce Valentino Rossi a obținut primul său punct după ce a încheiat pe opt într-un Audi.

Miami, Marele Premiu

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss