Latest Posts

CNR Betano, Raliul Bucovinei: rezumatul al Patricia Sirbu-Marculet.

Vizualizări: 25224

Weekend-ul trecut am avut onoarea și plăcerea de a-l însoți pe Domnul George Grigorescu, în calitate de copilot la Raliul Bucovinei, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, unde acesta avea rolul de forlighter.

Cupa Dacia este o competiție monomarcă desfășurată la cel mai înalt nivel, care a strâns în jurul ei o comunitate dinamică care împărtășește pasiunea pentru automobilism. Evident că am trăit la intensitate maximă pe tot parcursul acestei competiții, deoarece este o ocazie unică să învăț arta copilotajului de la un maestru al motorsportului.

Vineri dimineața am mers să facem recunoașterea pentru scrierea dictării. Până în acel moment nu mai avusesem contact cu tot ceea ce înseamnă rolul și atribuțiile unui copilot, dar pot spune că m-a captat imediat această parte. Am parcurs de două ori traseul pentru a ne asigura că dictarea este completă și corectă.

După aceea am plecat la Suceava pentru verificările tehnice și Shakedown. A fost ceva extraordinar să mă plimb prin acel parc service, știind că a doua zi mă voi afla și eu la start, alături de George Grigorescu.

Raliul Bucovinei

După transcrierea dictării, pregătirea echipamentului și un somn odihnitor, a început această frumoasă aventură numită Raliul Bucovinei. Partenerul media al Cupei Dacia este Prima TV, unde am intrat în direct vineri dimineață pentru a povesti celor pasionați de acest sport ce urma să se întâmple în Bucovina.

Domnul Grigorescu și-a exprimat dorința ca pentru campionatul viitor să atragă cât mai mulți parteneri pentru a susține această mișcare de a “alerga românește” la curse. Ziua și-a urmat programul deja stabilit, raliul fiind format din 6 probe speciale. După fiecare probă am primit indicații și sfaturi foarte utile pe care le-am pus în practică pe următoarea probă pentru a reuși ca până la sfârșitul raliului să pot dicta fără greșeli, ceea ce a reprezentat o reușită foarte mare pentru mine.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În timpul premierii Cupei Dacia am avut imensa surpriză să primesc și eu un premiu special. Domnul Grigorescu a alocat câteva minute din premiere pentru a povesti cum am ajuns să fiu copilotul dânsului. Această poveste începe acum mai bine de 20 de ani, când tatăl meu, pasionat de motorsport, lucra în echipa de asistență a domnului Grigorescu și ocazional o ducea la karting pe fiica dânsului, Patricia, și ea pasionată de automobilism.

Acest nume i-a inspirat pe părinții mei când m-am născut, astfel că 18 ani mai târziu, subsemnata Patricia, am primit invitația de a fi copilotul d-lui Grigorescu. Trebuie să recunosc că încă nu am cunoscut-o pe Patricia Grigorescu, dar de abia aștept să o întâlnesc.

În concluzie, pot spune că a fost experiență absolut incredibilă, pentru care vreau să îi mulțumesc în special domnului Grigorescu, pentru că mi-a acordat această șansă și tatălui meu.

De abia aștept să revin în rolul de copilot la următorul raliu!

Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.

Sursa: Comunicat Patricia Sirbu-Marculet
Photocredit: SIMCAT
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Patricia Sirbu-Marculet

Latest Posts

Don't Miss