GP24 Media

LATEST POSTS

Alex Cascatău și Junior Motorsport unesc forțele.

Alex Cascatău
Vizualizări: 13192

Pilotul Alex Cascatău, campion la nivel național și internațional în ultimii ani, se alătură proiectului Junior Motorsport ca mentor contribuind cu experiența lui  la pregătirea piloților echipei spre o carieră în lumea curselor pe circuit.

Piloții Junior Motorsport și-au dovedit deja „foamea” de performanță în ciuda faptului că aceștia au, în marea lor majoritate, vârste încă fragede. În cadrul ultimei etape a Campionatului Național de Îndemânare Auto 2021 (CNIA).

Alex Cascatău

Cei mai tineri exponenți ai echipei, Stefanos Ladopoulos, Ștefan Niculae și Alex Rotaru au monopolizat (în această ordine), podiumul categoriei J1 (8-12 ani), primii doi adjudecând totodată și titlul de vicecampion, respectiv locul trei la același campionat. În același timp, la categoria superioară de vârstă, J2 (12-14 ani), botoșăneanul Avy Talpalariu a învins la chiar prima sa apariție in competiții cu doar trei zile după ce și-a obținut licența de pilot.

Rezultatele obținute până acum de Junior Motorsport atât în CNIA cât și în Campionatul Național de Super Slalom (CNSS), acolo unde Andrei Rotaru a fost confirmat ca vice-campion al categoriei J1 (14-16 ani) pe locul 3 urcând Dani Crețu, iar  Radu Tamaș și-a asigurat titlul de Campion Național la J2 (16-18 ani), confirmă că modelul de instruire a piloților aplicat de Junior Motorsport sub deviza Fast-Safe-Fun, a dat roade.

Tinerii piloți au fost instruiți in tabere care au avut loc din martie până în mai și, în ciuda duratei relativ reduse, rezultatele s-au văzut foarte repede. Așadar, constănțeanul Alex Cascatău, care în acest an a marcat 10 ani de la momentul debutului în competiții de karting, pentru a lua parte într-o cursă de nivel național, vine în sprijinul echipei având mai multe reușite importante.

Alex Cascatău

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

El a devenit campion național în Romanian Endurance Series și, anul trecut, a triumfat și în GT & Prototype Challenge, cea mai competitivă serie pentru GT-uri și prototipuri din Olanda. Având o experiență vastă în cursele pe circuit, atât cele de anduranță cât și cele de tip sprint, Alex a decis că este momentul să înceapă să dea mai departe din tot ce a învățat în acest deceniu petrecut în spatele volanului.

Astfel, oportunitatea de a ajuta la creșterea și dezvoltarea proiectului Junior Motorsport pe termen mediu îndelung a venit la momentul perfect. Proiectul, pus la cale de Georgios Ladopoulus, își dorește să pregătească copii și tineri talentați pentru o carieră la cel mai înalt nivel în motorsport.

Mă bucur că mă pot implica în formarea tinerilor piloți români și că, după 10 ani de competiții, pot să contribui prin experiența acumulată la pregătirea noii generații pentru cursele pe circuit. Am învățat enorm în ultimele sezoane competiționale din afara țării și vreau să aduc metode de pregătire de succes la nivel European și în România.

Alex Cascatău

Acest program va merge mult peste o simplă analiză de date și vrem să explorăm toate ariile care aduc performanță unui pilot: pregătirea fizică, stilul de pilotaj, starea mentală. Alături de Georgios sunt sigur că putem crește acest proiect și mă bucură să văd deschiderea echipei către o abordare profesionistă de a învăța și de a face tranziția către circuit” a declarat Alex Cascatău, mentorul proiectului Junior Motorsport.

”Colaborarea cu Alex Cascatau, un pilot tânăr cu o bogată experiența internațională pe circuitele europene, este următorul pas natural în dezvoltarea proiectului Junior Motorsport. După ce în 2021 piloții noștri au dovedit o imensă foame pentru victorii în Campionatele de Îndemânare și Super Slalom, a venit momentul sa ia botezul focului pe circuitele mari, primul lor contact fiind cu circuitul de la Adâncata pe data de 23 octombrie.

Piloții noștri, actuali dar și viitori, vor avea ocazie, să-și dezvolte în continuare abilitățile sub îndrumarea lui Alex. Obiectivul nostru este sa creștem o nouă generație de piloți competitivi care sa pot sta pe orice circuit european și să concureze de la egal la egal cu piloți din tarile unde motorsportul are o tradiție mare și formarea piloților se face într-un cadru bine organizat” a declarat Georgios Ladopoulos, inițiatorul proiectului Junior Motorsport.

Alex Cascatău

Alex va lua parte la pregătirea piloților din cadrul echipei folosind tehnici și metode probate în străinătate, metode care se vor dovedi folositoare atât în competițiile autohtone cât și cele internaționale care sunt vizate pe viitor de formația Junior Motorsport.

Alex, care a trecut în cariera sa prin multiple campionate de renume precum Belcar sau 24H Series, știe că pilotul modern trebuie să fie o persoană polivalentă care să treacă fără probleme nu doar de încercările care-ți apar în cale în timpul concursurilor, dar și de cele care apar în relația cu presa, cu sponsorii sau în sânul echipei.

Prima apariție a noii formule va intra în acțiune pe 23 octombrie, într-o sesiune de teste ce se va desfășura la MotorPark România, primul circuit de viteză din țara noastră.

Alex Cascatău

Alex Cascatău

Alex Cascatău

Mai multe știri despre Campionatului de Super Slalom găsiți AICI.

Sursa: Comunicat Alex Cascatau
Photocredit: Junior Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES