GP24 Media

LATEST POSTS

O privire în recent închisă Donington Grand Prix Collection

Vizualizări: 18946

Proprietarul și curatorul uneia dintre cele mai faimoase colecții de motociclete F1 Grand Prix și memorabilia a explicat de ce a fost închis.

Colecția unică Donington Park a mașinilor de viteză vechi și noi a oferit o perspectivă fascinantă asupra entuziasmului, ingineriei și istoriei cursei de Formula 1 din ultimii 45 de ani.

Dar atracția de la circuitul de curse din Leicestershire, și-a închis porțile pentru ultima dată luni, 5 noiembrie 2018.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Colectia, echipata cu modele vintage si moderne Mercedes-Benz, McLaren, Williams, BRM si Lotus, precum si un numar de motociclete clasice, a fost asamblata de constructorul de la Leicestershire si entuziastul sportului auto Tom Wheatcroft.

McLaren Ford collection

Fiul său Kevin, care a moștenit colecția de la tatăl său la moartea sa în octombrie 2009, a anunțat închiderea iminentă a muzeului în octombrie 2018, dar nu ar da un motiv anume – până acum.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Într-o declarație, el a declarat că muzeul nu se încadrează în planul de afaceri al operatorului Donington Park “Motor Sport Vision” (MSV).

El a spus: “Pe masura ce publicul mai larg de curse auto va sti, Motor Sport Vision (MSV) a preluat operarea de Donington Park anul trecut anul in timp ce am retinut libertatea.

Am păstrat muzeul deschis pentru încă un sezon și a existat posibilitatea ca acesta să fi rămas deschis sub controlul MSV.

Ei au luat în considerare această opțiune, dar nu se potrivesc planului lor de afaceri – și decizia a fost apoi luată pentru a închide muzeul. ”

Ce se va întâmpla cu exponatele?

Former Donington Park owner Kevin Wheatcroft.

Din colecția inestimabilă a muzeului, domnul Wheatcroft a spus: “Exponatele sale vor intra în depozit până când familia mea și eu am luat în considerare viitorul lor.

Acest lucru se aplică nu numai autoturismelor de Formula 1 care au ocupat această clădire de peste 45 de ani, ci și colecția “Wheatcroft Collection”, un set unic de armament și vehicule militare de la cel de-al doilea război mondial, care se afla în aceeași clădire la colecția Grand Prix timp de 10 ani.”

Frank van Nunen de la GP24 a vizitat muzeul împreună cu prietenii la sfârșitul lunii octombrie 2018 pentru a se uita la faimoasa colecție Donington, în timp ce muzeul a anunțat închiderea și GP24 a combinat aceste imagini în următorul slideshow.

Tom Wheatcroft a spus: “Pe o notă personală, am fost asociat cu aceste mașini istorice toată viața mea adultă, ajutându-l pe tatăl meu târziu să localizeze multe dintre ele și a fost un privilegiu de a ajuta la crearea și operarea ambelor dintre cele mai bune din Leicestershire atracții și o istorie a sportului auto mondial. ”

După șase ani de slujire a armatei în timpul războiului, Tom Wheatcroft și-a început activitatea în 1946.

Cu afacerea înfloritoare, și-a cumpărat prima mașină de curse, un monopost de Formula 1 Ferrari de 13 ani, în 1964.

Tom Wheatcroft the man behind the collection

El a reamintit că achiziția a fost “doar pentru distracție – și am prins bug-ul de colectare”.

În următorii șase ani a achiziționat mai multe mașini istorice de Formula 1, observând: “Nu este nimic atât de ieftin ca și mașina de curse de anul trecut”.

Inițial, mașinile erau adăpostite într-o clădire de garaj înghesuită, la casa lui din Leicester.

Dar, în septembrie 1971, a cumpărat spațiul pentru muzeul din Donington Park, deschizând colecția în martie 1973. Acum, după 45 de ani și milioane de vizitatori, muzeul a fost închis și doar memoria capturată în imagini rămâne.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES