Latest Posts

O privire în recent închisă Donington Grand Prix Collection

Vizualizări: 20249

Proprietarul și curatorul uneia dintre cele mai faimoase colecții de motociclete F1 Grand Prix și memorabilia a explicat de ce a fost închis.

Colecția unică Donington Park a mașinilor de viteză vechi și noi a oferit o perspectivă fascinantă asupra entuziasmului, ingineriei și istoriei cursei de Formula 1 din ultimii 45 de ani.

Dar atracția de la circuitul de curse din Leicestershire, și-a închis porțile pentru ultima dată luni, 5 noiembrie 2018.

Colectia, echipata cu modele vintage si moderne Mercedes-Benz, McLaren, Williams, BRM si Lotus, precum si un numar de motociclete clasice, a fost asamblata de constructorul de la Leicestershire si entuziastul sportului auto Tom Wheatcroft.

O privire în recent închisă Donington Grand Prix Collection
McLaren Ford collection

Fiul său Kevin, care a moștenit colecția de la tatăl său la moartea sa în octombrie 2009, a anunțat închiderea iminentă a muzeului în octombrie 2018, dar nu ar da un motiv anume – până acum.

Într-o declarație, el a declarat că muzeul nu se încadrează în planul de afaceri al operatorului Donington Park “Motor Sport Vision” (MSV).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

El a spus: “Pe masura ce publicul mai larg de curse auto va sti, Motor Sport Vision (MSV) a preluat operarea de Donington Park anul trecut anul in timp ce am retinut libertatea.

Am păstrat muzeul deschis pentru încă un sezon și a existat posibilitatea ca acesta să fi rămas deschis sub controlul MSV.

Ei au luat în considerare această opțiune, dar nu se potrivesc planului lor de afaceri – și decizia a fost apoi luată pentru a închide muzeul. ”

Ce se va întâmpla cu exponatele?

O privire în recent închisă Donington Grand Prix Collection
Former Donington Park owner Kevin Wheatcroft.

Din colecția inestimabilă a muzeului, domnul Wheatcroft a spus: “Exponatele sale vor intra în depozit până când familia mea și eu am luat în considerare viitorul lor.

Acest lucru se aplică nu numai autoturismelor de Formula 1 care au ocupat această clădire de peste 45 de ani, ci și colecția “Wheatcroft Collection”, un set unic de armament și vehicule militare de la cel de-al doilea război mondial, care se afla în aceeași clădire la colecția Grand Prix timp de 10 ani.”

Frank van Nunen de la GP24 a vizitat muzeul împreună cu prietenii la sfârșitul lunii octombrie 2018 pentru a se uita la faimoasa colecție Donington, în timp ce muzeul a anunțat închiderea și GP24 a combinat aceste imagini în următorul slideshow.

Tom Wheatcroft a spus: “Pe o notă personală, am fost asociat cu aceste mașini istorice toată viața mea adultă, ajutându-l pe tatăl meu târziu să localizeze multe dintre ele și a fost un privilegiu de a ajuta la crearea și operarea ambelor dintre cele mai bune din Leicestershire atracții și o istorie a sportului auto mondial. ”

După șase ani de slujire a armatei în timpul războiului, Tom Wheatcroft și-a început activitatea în 1946.

Cu afacerea înfloritoare, și-a cumpărat prima mașină de curse, un monopost de Formula 1 Ferrari de 13 ani, în 1964.

O privire în recent închisă Donington Grand Prix Collection
Tom Wheatcroft the man behind the collection

El a reamintit că achiziția a fost “doar pentru distracție – și am prins bug-ul de colectare”.

În următorii șase ani a achiziționat mai multe mașini istorice de Formula 1, observând: “Nu este nimic atât de ieftin ca și mașina de curse de anul trecut”.

Inițial, mașinile erau adăpostite într-o clădire de garaj înghesuită, la casa lui din Leicester.

Dar, în septembrie 1971, a cumpărat spațiul pentru muzeul din Donington Park, deschizând colecția în martie 1973. Acum, după 45 de ani și milioane de vizitatori, muzeul a fost închis și doar memoria capturată în imagini rămâne.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss