More

  Latest Posts

  3,2,1… START în 208 R2 Cup Romania.

  Iată că așteptarea a luat sfârșit și putem să numărăm orele până când vom da startul oficial în 208 R2 Cup, care se anunță a fi competiția cea mai strânsă în sezonul 2022 al Campionatului Național de Raliuri Betano.

  208 R2 Cup

  Cupa monomarcă va reprezenta mediul ideal pentru duelurile dintre numeroasele echipaje care au concurat sau își vor face debutul pe modelul 208 R2. Acestea se vor lupta de la egal la egal în cele 7 etape alese pentru acest sezon, sub o identitate comună prin care va crește substanțial nivelul competițional, fiind un prilej ideal ca vizibilitatea în fața fanilor și partenerilor angrenați în lumea raliurilor să fie sporite în această competiție automobilistică.

  Calendarul 208 R2 Cup Romania 2022 cuprinde șapte curse:

  1. Raliul Maramureșului: 8-10 Aprilie
  2. Raliul Harghitei: 29-30 Aprilie
  3. Raliul Bucovinei: 17-18 Iunie
  4. Raliul Sibiului: 15-16 Iulie
  5. Raliul Iașului: 2-3 Septembrie
  6. Raliul Clujului: 7-8 Octombrie
  7. Raliul Brașovului: 28-29 Octombrie

  208 R2 Cup

  Peugeot 208 R2 este cel mai de succes model din categoria sa, fiind cea mai vândută mașină de raliu din istoria Peugeot Sport, comercializată în peste 450 de exemplare de la lansarea sa în 2012. Acest model este propulsat de un motor de 1.600 cmc care dezvoltă o putere de 185 CP, fiind echipat cu o cutie de viteze secvențială.

  Modelul francez este prevăzut cu o suspensie reglabilă Öhlins care sporește performanța mașinii indiferent de suprafața pe care se rulează: asfalt, macadam sau chiar zăpadă/gheață. Pentru a beneficia de un ansamblu complet și echilibrat, anvelopele Hankook vor asigura aderența echipajelor din 208 R2 Cup Romania.

  Și pentru că ne-am dorit să mărim miza încă din sezonul de debut, cu ajutorul partenerului principal Termo Life, care în cei peste 12 ani de activitate a reușit să pună la dispoziția clienților săi produse de cea mai înaltă calitate, vom oferi premii substanțiale pe întreaga durată a sezonului:

  208 R2 Cup

  • Echipajul câștigător de la fiecare etapă 208 R2 Cup va fi premiat cu suma de 2000 de Euro.
  • Echipajul ocupant al locului secund va primi 1000 de Euro.
  • Echipajului clasat pe ultima treaptă a podiumului va beneficia de un premiu în valoare de 500 de Euro.

  Șapte echipaje s-au înscris la startul primei etape, duelurile anunțându-se intense datorită nivelului echilibrat al participanților. Concurenții sunt pregătiți să atace cu viteză fiecare viraj din cei 122 de kilometri cronometrați propuși pentru prima etapă a sezonului, Raliul Maramureșului:

  1. Marius Sîncrăianu & Alina Bianca Pop
  2. Csongor Szabo & Marcus Andreoiu
  3. Rareș Tomiță & Levente Csegzy
  4. Cristian Sugar & Vlad Colceriu
  5. Radu Necula & Adrian Temeș
  6. Claudiu Albuț & Radu Ursu
  7. Alin Nistor & Andrei Brezoszki

  208 R2 Cup

  În plus, un al optulea echipaj va participa în cadrul 208 R2 Cup la Raliul Maramureșului, dar fără a puncta în clasamentul general al cupei monomarcă. Andrei Coreanu și Iulian Nicolaescu iau startul la bordul unui model Peugeot 208 R2 în postura de echipaj invitat, fără a fi eligibil pentru premii.

  „Suntem pregătiți pentru a da startul în 208 R2 Cup, o competiție monomarcă care va fi cu siguranță pe placul publicului în sezonul 2022. Vom avea la start un număr semnificativ de echipaje pentru prima etapă, pe viitor fiind premise de a adăuga și alte nume în competiție. Le dorim tuturor multă baftă și sperăm să ne vedem cu bine la final de raliu.” a declarat Dorin Costea, organizator 208 R2 Cup.

  Desfășurarea 208 R2 Cup Romania nu ar fi posibilă fără susținerea partenerului Termo Life.

  Partenerii tehnici ai competiției sunt: Hankook Competition prin Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro și Verla.

  Partener media: RallyMax.ro

  • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.

  Sursa: Comunicat - 208 R2 Cup Romania

  Photocredit: 208 R2 Cup Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss