Latest Posts

24h Le Mans: Toyota Castiga pentru al patrulea an consecutiv.

Vizualizări: 17024

Toyota a câștigat cea de a 89-a ediție a cursei de 24h Le Mans, pentru a patra oara consecutiv, dar de aceasta data au obținut si prima victorie din istorie la clasa Hypercar cu noul model GR010 Hybrid.

24h Le Mans

Mașina cu numărul 7 pilotata de Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Măria Lopez a fost echipa câștigătoare, nefiind deloc amenințați, mai ales după ce Toyota cu numărul 8 pilotata de Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima și Brendon Hartley a avut un incident chiar la startul cursei cu unul din ceilalți competitori de la clasa Hypercar de la echipa americana Glickenhaus. Aceasta este prima victorie pentru trio-ul Conway, Kobayashi, Lopez după ce au ocupat locul secund în ultimele 3 ediții a 24h Le Mans.

Venind vorba de efort Hypercar american, mașinile Glickenhaus 007 au terminat cursa pe locurile 4, respectiv 5, mașină cu numărul 708 devansând mașină cu numărul 709 cu 3 ture (367 și 364 de ture mai exact). Pe ultima treapta a podiumului a încheiat cursa celalalt echipaj de la clasa Hypercar, echipajul Alpine A480-Gibson pilotat de André Negrão, Nicolas Lapierrem, and Matthieu Vaxiviere cu o întârziere de 4 ture fata de Toyota GR010 Hybrid cu numărul 7.

Clasa LMP2:

24h Le Mans

Cu 25 de mașini înscrise, clasa LMP2 a fost considerata greu de învins, și s-a dovedit cu mai multe echipe de top care au întâlnit probleme care vin la pachet cu anduranță și vremea ploioasa franceza care de obicei duce la acroșaje.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mașină cu numărul 31 de la Team WRT pilotata de Robin Frijns, Ferdinand Habsburg și Charles Milesi au obținut victoria după ce cealaltă mașină Team WRT cu numărul 41 pilotata de Robert Kubica, Louis Deletraz și Yifei Ye, care a condus cel mai mult cursa, s-a oprit cu doar 5 minute înainte de sfârșitul cursei din cauza unei cedări a unui senzor de accelerație.

Echipa Richard Mille formata din cele 3 femei Tatiana Calderon, Sophia Floersch și Beitske Visser la clasa LMP2 a încheiat cursa prematur, după doar 6 ore de la startul cursei când Sophia Floersch s-a răsucit încercând să evite o mașină deja răsucită ce se afla în fata ei.

Mașină s-a oprit pe mijlocul pistei, iar Sophia încercând să o repornească a fost lovita de mașină echipei Racing Team India Eurasia. Sophia a scapăt nevătămată, însă cursa echipajului feminin a luat sfârșit odată cu acest incident.

Clasa LMGTE Pro:

24h Le Mans

Cealaltă echipa americana de pe grila, Corvette, la prima lor cursa de 24h Le Mans cu noul C8.R, nu au putut să detroneze Ferrari-ul echipei AF Corse la clasa LM GTE Pro, Ferrari-ul 488 GTE Evo cu numărul 51 pilotat de James Calado, Alessandro Pier Guidi și Come Ledogar obținând victoria clasei.

Chiar daca echipajele Corvette au început puternic și au gestionat condițiile meteo de la începutul cursei foarte bine, nu au putut să tina piept constantei Ferrari-ului de-alungul celor 24 de ore.

Porsche-le cu numărul 92 pilotat de Kevin Estre, Neel Jani și Michael Christensen a încheiat cursa pe locul 3 în clasamentul clasei LMGTE Pro după ce Kevin Estre a avut parte de un accident în sesiunea de calificări care a avariat mașină destul de drastic, periclitând chiar și participarea în cursa.

Clasa LMGTE Am:

24h Le Mans

Campionii WEC LMGTE AM François Perrodo și Nicklas Nielsen, care nu au câștigat 24h Le Mans până acum, în sfârșit au obținut prima victorie la Circuit de la Sarthe împreună cu colegul de echipa Alessio Rovera pilotând un Ferrari 488 GTE Evo (No. 83) pentru echipa AF Corse.

Una dintre cele mai uimitoare povesti de la 24h Le Mans de anul acesta a fost mașină cu numărul 84 pilotata de Takuma Aoki, Nigel Bailly și Matthieu Lahaye. Aoki și Bailly sunt paraplegici și controlează mașină cu ajutorul unor controale în spatele volanului pentru accelerație și un levier pentru frană și schimbarea treptelor de viteza. Mașină a fost înscrisă de Frédéric Sausset, o alta persoana cu dizabilități care a participat și a terminat cursa de 24h Le Mans în 2016.

Mai multe știri despre Campionate de Anduranța găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Leo Borlovan
Photocredit: Getty images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Leo Borlovan

Latest Posts

Don't Miss