Latest Posts

24h Le Mans: Ferrari 499P privat, surprinzător de puternic

Vizualizări: 9691

Robert Kubica, Robert Shwartzman și Yifei Ye au suferit un abandon la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Cu toate acestea, Ferrari 499P înscris în mod privat de AF Corse a făcut multă muncă de lider și a avut șanse la victorie.

Ferrari 499P privat înscris de AF Corse a fost, fără îndoială, una dintre surprizele de la ediția din acest weekend a cursei 24 de ore de la Le Mans. Mașina a avut o culoare galbenă izbitoare, ceea ce l-a făcut unul dintre cele care au atras toate privirile din cele 23 de hypercaruri. După cum se știe, victoria în marea clasică a revenit mașinii de uzină cu Antonio Fuoco, Miguel Molina și Nicklas Nielsen la volan. Dar și Ferrari-ul privat a fost aproape de triumf.

Ferrari, Le Mans

Pe de o parte, acest lucru este puțin surprinzător. Pentru că 499P galben a fost întotdeauna oarecum umbrită de cele două mașini de uzină (roșii) în timpul sezonului WEC de până acum. Pe de altă parte, 499P (galbenă) a avut o formație foarte puternică, cu Robert Kubica, Robert Shwartzman și Yifei Yefei. Kubica a ieșit cu adevărat în evidență în primele minute ale cursei. Polonezul a pornit de pe locul 12 pe grila de start și a reușit să urce până pe poziția a cincea în primul tur – cu alte cuvinte, a depășit șapte rivali.

Lucrurile s-au îmbunătățit și mai mult după aceea: de la turul 29 la 32, de la turul 35 la 72, de la turul 76 la 84, de la turul 88 la 116 și de la turul 118 la 120, Ferrari a fost chiar în frunte. Până atunci, toată lumea de la Le Mans și-a dat seama că 499P galben va fi în luptă pentru victorie. Târziu, sâmbătă seara, în jurul orei 22:35, a apărut însă primul eșec. Kubica a intrat în coliziune cu BMW M Hybrid V8 al lui Dries Vanthoor. Controlul cursei a dat vina pe polonez și a impus o penalizare de 30 de secunde de tip “stop & go”, care a coborât inițial mașina pe poziția a șaptea.

La finalul celei de-a 20-a ore de cursă, tabăra AF Corse a avut parte de un șoc mare: o pană de curent electric a forțat mașina să intre la boxe. Acolo, s-au depus toate eforturile pentru a remedia problema. Dar, după analizarea problemei, tehnicienii AF Corse au fost nevoiți să declare retragerea și să scoată Ferrari-ul din cursă. Acesta a fost cu siguranță un final amar – dar, în general, a fost totuși o performanță extraordinară a modelului privat 499P, care a fost în cursă pentru victoria la Le Mans până cu aproximativ patru ore înainte de finalul cursei.

Ferrari, Le Mans

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Iată cum a rezumat Robert Shwartzman după cursă: “A fost o cursă caracterizată de emoții diferite. Pornind de pe locul 12, nu aveam prea multe așteptări – dar cursa a luat curând o turnură pozitivă. Robert a avut un start bun și am luat deciziile strategice corecte. Apoi am menținut un ritm bun pentru o perioadă lungă de timp.

Dar un contact cu o mașină care nu a respectat steagurile albastre ne-a adus o penalizare. În timpul nopții, am reușit să revenim în lupta pentru primul loc înainte ca o problemă bruscă să ne forțeze să ne retragem. Cu toate acestea, Le Mans rămâne o experiență minunată. Am făcut o treabă excelentă. Dar este păcat că am ratat de puțin un rezultat.”

Ferrari, Le Mans

24h Le Mans – Rezultatul

Hypercar (Top-10)

Pos .Team
1#50 Ferrari (Fuoco/Molina/Nielsen)311 Ture
2#7 Toyota (Lopez/Kobayashi/De Vries)+14,2
3#51 Ferrari (Pier Guidi/Calado/Giovinazzi)+36,7
4#6 Porsche-Penske (Estre/Lotterer/L. Vanthoor)+37,9
5#8 Toyota (Buemi/Hartley/Hirakawa)+1:02,8
6#5 Porsche-Penske (Campbell/Christensen/Makowiecki)+1:45,7
7#2 Cadillac (Bamber/Lynn/Palou)+2:34,5
8#12 JOTA-Porsche (Stevens/Nato/Ilott)+3:02,7
9#38 JOTA-Porsche (Rasmussen/Hanson/Button)+3:36,8
10#63 Lamborghini (Bortolotti/Kvyat/Mortara)+ 2 Ture
  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss