Latest Posts

24h Le Mans: Grav accident pentru Porsche în antrenamentele de noapte, Toyota a obținut cel mai bun timp

Vizualizări: 10249

Un accident grav în care a fost implicat pilotul Jota Porsche, Callum Ilott, a dat peste cap sesiunea de antrenamente de noapte de la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Toyota stabilește cel mai bun timp, iar BMW are și el un accident.

Cea de-a doua sesiune de antrenamente de la Cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost dată peste cap de un accident grav cu câteva momente înainte de încheierea sesiunii. Callum Ilott a accidentat Porsche-ul 963 al lui Jota la Tetre Rouge și a avariat grav partea din față a mașinii. Britanicul nu a fost rănit în urma accidentului, după cum a anunțat echipa privată Porsche.

Porsche, BMW

În clasamentul timpilor, cea de-a doua sesiune de antrenamente de la Le Mans 24h a fost din nou o afacere Toyota. La fel ca și în FP1 de după-amiază, echipa japoneză a terminat în fruntea sesiunii de noapte. Încă o dată, mașina #8 (Buemi/Hartley/Hirakawa) a fost cea care a ocupat prima poziție. Toyota a încheiat astfel ziua cu doi din trei cei mai buni timpi. Cu toate acestea, calificările de toate felurile au mers rău pentru cei care au câștigat de cinci ori Le Mans.

Le Mans, FP2: Toyota cu o jumătate de secundă avans

În timpul nopții, nu a existat niciun semn de înfrângere a celor de la Toyota. Peste o jumătate de secundă a despărțit mașina de restul plutonului. Cu toate acestea, timpii pe tur din această sesiune aveau oricum puțină relevanță, deoarece toate echipele se pregăteau pentru cursele lungi din timpul nopții. Cel mai bun timp al modelului Toyota GR010 a fost cu peste trei secunde mai lent decât timpul cu care BMW se impusese în calificări.

Locul al doilea în sesiunea de seară a revenit monopostului privat AF-Corse Ferrari #83 (Kubica/Shwartzman/Ye), la 0,524 secunde. Aceștia au fost urmați îndeaproape de Porsche-ul de uzină nr. 6 (Estre/Lotterer/L.Vanthoor) înscris de Penske și de Porsche-ul Jota nr. 12 (Stevens/Nato/Ilott), care ulterior s-a accidentat. Alpine #35, împărțit de Mick Schumacher și cei doi francezi Nicolas Lapierre și Matthieu Vaxiviere, a terminat pe locul cinci.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Porsche, BMW

Sancțiuni pentru Ferrari

Penalizări: În timpul sesiunii de antrenamente de noapte, s-a anunțat că două mașini vor fi penalizate pentru cursă. Este vorba despre două Ferrari. Atât Ferrari-ul de uzină #51 (Giovinazzi/Pier Guidi/Calado), cât și Ferrari-ul privat #83 AF Corse (Kubica/Shwartzman/Ye) au primit o penalizare de 10 secunde pentru că au parcat în afara zonei desemnate în timpul unei opriri la boxe în calificări.

Incidente: Prima oră din cele două ore de antrenamente nocturne a fost relativ calmă, dar apoi lucrurile au devenit mai agitate: Whelen-Cadillac #311 a suferit o avarie la pneuri la scurt timp după pauză și s-a întors la boxe în modul Safety Car. Alpine #35 a fost din nou afectat de o problemă tehnică, cu Ferdinand Habsburg la volan din nou. Mașina fusese afectată de un fenomen similar în FP1.

Porsche, BMW

Oreca nr. 14 a lui AP by TF (Hyett/Deletraz/Quinn) a provocat o situație curioasă și în același timp înfricoșătoare când o roată s-a desprins în timpul depășirii. Comisarii investighează o posibilă eliberare nesigură.

Cu puțin timp înainte de finalul antrenamentelor, s-a produs o nouă răsturnare de situație în tabăra BMW: Dries Vanthoor a lovit frontal stiva de pneuri în virajul Indianapolis, după ce a frânat cu BMW M Hybrid V8 #15 (D. Vanthoor/Marciello/Wittmann), distrugându-i nasul în acest proces.

Cu puțin timp înainte de expirarea timpului, Callum Ilott a avut un accident grav, care a adus steagul roșu. În timp ce mașinile se întorceau la boxe una după alta, Nicky Catsburg, în mașina #45 Crowdstrike by APR de la clasa LMP2, a suferit un incident stânjenitor: a făcut un patinaj la intrarea în linia de boxe.

Porsche, BMW

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss