Latest Posts

24h Le Mans 2024: Avancronică a clasei LMGT3

Vizualizări: 8599

Cu un total de 23 de mașini de la nouă constructori, clasa LMGT3 la cele 24 de ore de la Le Mans este bine dotată. Aceasta este o clasă nouă în acest an.

Clasa LMGT3 își sărbătorește premiera la ediția din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Mașinile LMGT3 înlocuiesc mașinile GTE care au format contingentul GT la Le Mans timp de mulți ani. GTE-urile se bazau pe reglementări tehnice diferite, dar au fost eliminate treptat în întreaga lume de-a lungul anilor.

Cel mai recent, acestea au concurat doar în WEC (și, prin urmare, și la Le Mans) și în ELMS. GT3-urile sunt acum standardul internațional. Ele sunt folosite în nenumărate serii de curse, inclusiv în DTM și în clasicele de 24 de ore de la Daytona, Spa-Francorchamps și Nürburgring.

Le Mans

Acum vin și pe Sarthe-ul francez, dar în versiunea LMGT3. Aceasta diferă în mod minim. Cea mai mare caracteristică este, cu siguranță, utilizarea senzorilor de cuplu. Aceste dispozitive destul de costisitoare au rolul de a-i ajuta pe cei care stabilesc regulile să obțină date mai bune pentru crearea BoP (Balance of Performance). Prin urmare, conversia unei mașini de la statutul GT3 la LMGT3 este posibilă în principiu.

BoP este un alt factor important. Acest lucru se datorează faptului că LMGT3-urile vor fi clasificate la aproximativ același nivel de timp pe tur. Acest lucru nu funcționează întotdeauna perfect și, prin urmare, nu se poate face o evaluare reală cu privire la care mașină va fi favorită la Le Mans în 2024. Pentru că doar în timpul cursei în sine devine clar cine este cel mai bun pe șosea.

În total, în 2024 vor participa vehicule de la nouă producători: Aston Martin, BMW, Corvette, Ferrari, Ford, Lexus, Lamborghini, McLaren și Porsche: fiecărei mărci i-au fost alocate două mașini pentru sezonul WEC.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Le Mans

Alte cinci mașini vor lua parte la marele eveniment de la Le Mans. Trei Ferrari 296 LMGT3, un Ford Mustang LMGT3 și un McLaren 720S LMGT3 Evo. Astfel, numărul mașinilor este de 23 – același număr cu cel al hypercarurilor care vor fi prezente la Le Mans în 2024.

Asocierile pur profesionale nu sunt permise în LMGT3. Fiecare mașină trebuie să aibă cel puțin un pilot cu clasificarea FIA Bronze. Cel mult un alt pilot poate avea statutul de argint. Prin urmare, doar al treilea pilot poate fi Gold sau Platinum.

Mulți ochi vor fi cu siguranță ațintiți asupra lui Valentino Rossi. Septuplul campion mondial de motociclism pilotează un BMW M4 LMGT3 împreună cu Ahmad Al Harthy și Maxime Martin. Trio-ul s-a descurcat deja destul de bine în sezonul WEC de până acum. Dar, așa cum am spus, BoP va decide dacă BMW-ul este capabil să câștige și la Le Mans.

Le Mans

Singurele trei femei care vor concura la Le Mans în 2024 vor pilota, de asemenea, la clasa LMGT3. Acestea sunt Sarah Bovy, Michelle Gatting și Rahel Frey, care vor conduce un Lamborghini Huracán LMGT3 Evo2.

Așa-numitele „Iron Dames” au demonstrat de fiecare dată în ultima vreme un mare potențial. Cel mai recent, de exemplu, la cursa WEC de la Spa-Francorchamps, Bovy a plasat Lamborghini-ul în pole position la clasă.

Alte nume interesante din această clasă sunt Jordan Taylor într-un Ferrari, Richard Lietz într-un Porsche, Christopher Mies într-un Ford, Kelvin van der Linde într-un Lexus sau Daniel Juncadella într-un Corvette.

Le Mans

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss