Latest Posts

24h Le Mans 2023, calificări: prima linie pentru Ferrari

Vizualizări: 13757

24h Le Mans 2023, calificări: prima linie pentru Ferrari

24h Le Mans 2023: Ferrari obține pole și locul doi în calificările pentru cele 24 de ore de la Le Mans – Toyota învinsă! Cadillac ia foc – Porsche cu o strategie riscantă.

Ferrari va aborda Cursa de 24 de ore de la Le Mans (10-11 iunie 2023, startul cursei la ora 16:00) din pole position. În calificările pentru cea de-a 100-a aniversare a clasicei curse de anduranță, constructorul auto din Italia a reușit chiar un dublu pole – ce revenire după 50 de ani de absență la clasa câștigătoare la general!

Antonio Fuoco, la bordul Ferrari 499 P nr. 50, a avut nevoie de 3:22,982 minute pentru cel mai bun tur în hiperpolul de 30 de minute de vineri seara. Italianul a fost singurul dintre toți piloții care a reușit să treacă de 3:23 pe Circuit de la Sarthe. În al șaselea și ultimul său tur, Fuoco l-a retrogradat pe colegul său Alessandro Pier Guidi de la Ferrari #51 (Pier Guidi, Calado, Giovinazzi) pe locul doi cu 0,773 secunde.

Ferrari, Le Mans

Pier Guidi a condus timp îndelungat cu opt miimi de secundă față de Ferrari-ul soră, în fața celor opt hypercaruri calificate pentru sesiunea Hyperpole, până când Fuoco a dat drumul la căldură la final și a ars turul de pole pe asfaltul de 34 de grade, în ciuda traficului ușor.

Calificările Hyperpole au fost întrerupte cu steaguri roșii cu 5:15 minute înainte de final, după ce Cadillac-ul nr. 3 cu Sebastien Bourdais la volan a ieșit în decor și a luat foc în partea din spate. După o întrerupere de câteva minute, controlul cursei a dat din nou drumul la sesiune cu steaguri verzi. Cadillac-ul #3, care se afla inițial pe locul trei, și-a văzut timpul de tur anulat din cauza steagurilor roșii.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cele două Ferrari din față au fost de neatins, dar în spatele lor a redevenit interesant odată cu ultimul tur rapid. Fostul pilot de Formula 1 Brendon Hartley a terminat pe locul al treilea cu Toyota GR010 nr. 8, după ce lui Kamui Kobayashi, de pe Toyota soră, i-a fost anulat cel mai bun tur din cauza limitelor impuse de circuit. Hartley a terminat la 1,4 secunde în spatele rapidului Ferrari. “Pole este grozav, dar Toyota rămâne referința și va fi rapidă în cursă”, a ghicit Fuoco, cel care a obținut pole position-ul.

Ferrari, Le Mans

Înghesuit între cele două mașini ale Toyota, de cinci ori câștigătoare la Le Mans, s-a aflat Porsche 963 #75 (Nasr, Jaminet, Tandy), cu fostul pilot de Formula 1 Felipe Nasr la volan, pe locul patru pe grila de start. Mașina #75 este un omagiu adus în acest an celei de-a 75-a aniversări a mașinilor sport Porsche, mașina fiind folosită de fapt în seria americană IMSA.

Porsche a optat pentru o strategie riscantă în Hyperpole și nu a lăsat cele două mașini de uzină pe pistă până la jumătatea sesiunii de jumătate de oră. În timp ce Nasr a condus până pe locul patru, Porsche #5 (Cameron, Christensen, Makowiecki) cu Fred Makowiecki nu a putut trece de locul șapte. Locurile șase și opt au revenit celor două Cadillac-uri de uzină, care, la fel ca și Porsche-urile, au fost dezvoltate în conformitate cu regulamentul LMDh de la IMSA.

Ferrari, Le Mans

Cele două mașini de uzină Peugeot nu reușiseră să se califice pentru hiperpolar în calificările de miercuri. Joi seară, o altă sesiune de antrenamente nocturne îi așteaptă pe cele 62 de mașini de pe grilă.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Ferrari, Le Mans
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss