More

  Latest Posts

  Dakar 2020 – Ziua 1: Vaidotas Zala s-a impus, Alonso pe 11

  Pilotul Mini, Vaidotas Zala, și-a revendicat o victorie superba în prima zi din Dakar 2020, în condițiile în care, de doua ori, campionul de Formula 1, Fernando Alonso, a ocupat locul 11.

  Campionul apărător al Toyotei, Nasser Al-Attiyah, a condus pe cea mai mare parte a celor 319 km speciali pe scena de la Jeddah la Al Wajh, care a dat startul primului Dakar din Arabia Saudita, dar acesta a suferit trei lovituri grele, astfel reușind să termine ziua pe 4.

  Având în vedere că mini-bug-urile X-raid ale câștigătorilor din anii trecuți, Stephane Peterhansel și Carlos Sainz Sr, au avut ceva probleme și pierzând amândoi câteva minute care i-a plasat pe pozițiile 2, respectiv 3 la finalul zilei,  Al Qassimi și Zala’s și-au asumat pozițiile fruntașe spre ultimii km de proba a zilei I.

  Deși se afla pe poziție fruntașă, Al Qassimi a suferit o întârziere de peste un sfert de ora, iar Zala a profitat și a reușit să se mențină pe poziție, obținând victoria etapei cu doua minute avans fata de Peterhansel.

  SSV: Domzala termina pe prima poziție, Currie termina pe doi, urmat de Lopez

  Fostul pilot de raliu polonez Domzala, un fost pilot al junior WRC-ului, a avut o zi excelența, reușind să se afle pe prima poziție chiar după primii km de proba, acesta având un avans de peste 7 minute fata de Currie la penultimul Waypoint dar a ajuns la doar 1m 51 sec. avans la finalul etapei.

  Jose Antonio Hinojo Lopez, termina prima zi din Arabia Saudita pe a treia poziție, acesta fiind la +5 min 49 sec. în spatele liderului. F. Lopez Contardo termina pe a patra poziție, urmat fiind de S. Kariakin.

  Shibalov câștiga prima zi în cadrul categoriei dedicata camioanelor.

  Șoferul de la Kamaz, Anton Shibalov,a reușit să își adjudece prima etapa din Dakar 2020, în fata coechipierilor sai Sotnikov și Andrey Karginov.

  S. Viazovich a reușit să termine etapa de la Jeddah la Al Wajh pe poziția secunda, fiind la 1 min 33 sec. în spatele liderului, urmat de J. van Kasteren.

  Karginov a condus etapa încă de la început, însă ultimii 100 km au fost un adevărat chin pentru acesta, ajungând la finalul etapei cu o întârziere destul de mare încât să îl coboare pe poziția a VII-a la final.

  Mâine (6 ianuarie 2020) echipajele au de parcurs distanta dintre Al Wajh – Neom, pe 367 Km de proba speciala.

  Sursa: GP24 Partner Website Fanrally.ro

  Photocredit: Double Apex


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss