Latest Posts

Dakar 2020 – Ziua 1: Vaidotas Zala s-a impus, Alonso pe 11

Vizualizări: 26381

Pilotul Mini, Vaidotas Zala, și-a revendicat o victorie superba în prima zi din Dakar 2020, în condițiile în care, de doua ori, campionul de Formula 1, Fernando Alonso, a ocupat locul 11.

Campionul apărător al Toyotei, Nasser Al-Attiyah, a condus pe cea mai mare parte a celor 319 km speciali pe scena de la Jeddah la Al Wajh, care a dat startul primului Dakar din Arabia Saudita, dar acesta a suferit trei lovituri grele, astfel reușind să termine ziua pe 4.

Având în vedere că mini-bug-urile X-raid ale câștigătorilor din anii trecuți, Stephane Peterhansel și Carlos Sainz Sr, au avut ceva probleme și pierzând amândoi câteva minute care i-a plasat pe pozițiile 2, respectiv 3 la finalul zilei,  Al Qassimi și Zala’s și-au asumat pozițiile fruntașe spre ultimii km de proba a zilei I.

Deși se afla pe poziție fruntașă, Al Qassimi a suferit o întârziere de peste un sfert de ora, iar Zala a profitat și a reușit să se mențină pe poziție, obținând victoria etapei cu doua minute avans fata de Peterhansel.

Dakar 2020 – Ziua 1: Vaidotas Zala s-a impus, Alonso pe 11

SSV: Domzala termina pe prima poziție, Currie termina pe doi, urmat de Lopez

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Fostul pilot de raliu polonez Domzala, un fost pilot al junior WRC-ului, a avut o zi excelența, reușind să se afle pe prima poziție chiar după primii km de proba, acesta având un avans de peste 7 minute fata de Currie la penultimul Waypoint dar a ajuns la doar 1m 51 sec. avans la finalul etapei.

Jose Antonio Hinojo Lopez, termina prima zi din Arabia Saudita pe a treia poziție, acesta fiind la +5 min 49 sec. în spatele liderului. F. Lopez Contardo termina pe a patra poziție, urmat fiind de S. Kariakin.

Dakar 2020 – Ziua 1: Vaidotas Zala s-a impus, Alonso pe 11

Shibalov câștiga prima zi în cadrul categoriei dedicata camioanelor.

Șoferul de la Kamaz, Anton Shibalov,a reușit să își adjudece prima etapa din Dakar 2020, în fata coechipierilor sai Sotnikov și Andrey Karginov.

S. Viazovich a reușit să termine etapa de la Jeddah la Al Wajh pe poziția secunda, fiind la 1 min 33 sec. în spatele liderului, urmat de J. van Kasteren.

Karginov a condus etapa încă de la început, însă ultimii 100 km au fost un adevărat chin pentru acesta, ajungând la finalul etapei cu o întârziere destul de mare încât să îl coboare pe poziția a VII-a la final.

Dakar 2020 – Ziua 1: Vaidotas Zala s-a impus, Alonso pe 11

Mâine (6 ianuarie 2020) echipajele au de parcurs distanta dintre Al Wajh – Neom, pe 367 Km de proba speciala.

Sursa: GP24 Partner Website Fanrally.ro
Photocredit: Double Apex
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Partner Website Fanrally.ro

Latest Posts

Don't Miss