More

  Latest Posts

  Regulile F1 ale celor două mutări defensive au fost clarificate de FIA

  Piloții de Formula 1 au fost informați de FIA ​​că, dacă vor face două mișcări defensive diferite în aceeași direcție, în viitor ar putea fi pedepsiți.

  Dupa blocul dublu al lui Sebastian Vettel catre Lewis Hamilton, in timp ce se luptau pentru pozitia la Grand Prix-ul rusesc, incidentul a aparut in briefing-ul in Japonia, in weekend-ul trecut.

  Acolo, Hamilton dorea clarificarea dacă șoferii ar fi permis sau nu să se miște de două ori în aceeași direcție și să scape de sancțiuni – deoarece a considerat că acțiunile lui Vettel nu erau acceptabile.

  FIA a precizat de mult că dacă un șofer schimbă direcția de mai multe ori în încercarea de a-și apăra poziția, atunci el va fi cercetat de arbitrii cursei pentru o încălcare a regulilor.

  În Rusia, Hamilton a simțit că Vettel sa mutat de două ori – o dată pentru a închide inițial ușa și apoi din nou mai târziu pentru a-și părăsi rivalul Mercedes cu nicăieri de plecat.

  Directorul cursei de la F1, Charlie Whiting, și-a păstrat convingerea că acțiunile lui Vettel nu puteau fi văzute ca două mișcări separate deoarece erau în aceeași direcție. Dar, el a explicat acum șoferilor că în viitor, mișcarea în același fel nu poate fi neapărat permisă dacă există un decalaj temporal între acțiuni. „Regula despre două mișcări este în mod tradițional să faci o mișcare într-un fel și apoi să faci oa doua mișcare în altă direcție”, a spus Whiting, când a fost întrebat despre rezultatul discuției din briefingul șoferilor de weekend. „Cred ca toata lumea a simtit ca a fost ceea ce a fost in general inteles de regula, dar trebuie sa spun ca atunci cand am vazut pentru prima data incidentul in cursa din Rusia m-am gandit la fel: el [Vettel] sa mutat de doua ori cand l-am vazut de la Lewis ‘ la bord.

  „Dar când te uiți la ea de la camerele de circuit și de la front când vin spre tine, este mult mai puțin clar: arată ca o mișcare cu o ezitare. „Nu pare a fi două mișcări distincte, motiv pentru care arbitrii nu au simțit că pot justifica o pedeapsă”.

  Pentru Charlie Whiting este clar acum că, dacă un șofer face oa doua mișcare în aceeași direcție, cu o pauză în mijloc, atunci acesta va fi tratat ca o încălcare a regulilor. „Ceea ce le-am clarificat este că dacă un șofer face două mișcări în aceeași direcție, este același lucru cu a face unul în ambele direcții”, a spus el. „Dacă Seb ar fi mutat o dată, ar fi privit și apoi sa mutat din nou, foarte foarte clar cred că ar fi la fel de rău ca făcând o mișcare în ambele direcții”.

  Photocredit:

   

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss