Latest Posts

Transilvania Rally 2019: Rezumat, Ciprian Daniel Lupu, puterea voinței

Vizualizări: 10087
  • Două curse în Campionatul Național de Raliuri, doi navigatori, două podiumuri pentru brașoveanul Ciprian Daniel Lupu, pilot în scaun rulant;
  • Transilvania Rally: locul III la Clasa Național 12.

Transilvania Rally 2019: Rezumat, Ciprian Daniel Lupu, puterea voinței

Viteza într-o competiție trebuie corelată cu siguranța și încrederea.  Încrederea este liantul dintre pilot si navigator. Fără încredere nu poți să obții ceea ce îți propui. Venit din competițiile de viteză în coastă unde efortul și concentrarea sunt dozate pe parcursul câtorva minute – al probei pe care o parcurgi, Ciprian Daniel Lupu și-a făcut debutul în raliuri la Sibiu în luna iulie a acestui an. Iar în raliuri efortul trebuie dozat pe parcursul mai multor probe speciale. Alături de Radu Gurămultă a reușit o performanță aparte: locul trei la clasa la care au participat. Cu multă modestie Ciprian ne-a declarat:

„Mi-am dorit să îmi fac debutul la Raliul Sibiului. Decizia a fost luată după ce m-am consultat cu echipa Napoca Rally Academy. A fost o experiență utilă și necesară. Ținta mea era să termin cursa și am reușit acest lucru beneficiind de răbdarea și experiența lui Radu. Un navigator trebuie să te tempereze, să te încurajeze și sa fie convins că poți să-i urmezi dictarea fără șovăire. Desigur în obținerea acelui podium am avut și șansă.”

Transilvania Rally 2019: Rezumat, Ciprian Daniel Lupu, puterea voinței

Două curse în Campionatul Național de Raliuri, doi navigatori, două podiumuri pentru pilotul brașovean Ciprian Daniel Lupu.

Transilvania Rally este o competiție cu probe lungi, dificile dar și tehnice. Concursul de la Cluj – Napoca are probe speciale cu segmente de drum înșelătoare, cu zone unde poți să greșești foarte ușor. Proba Beliș este poate cea mai tehnică probă din campionat. Este locul unde poți să câștigi sau poți să pierzi. Pe această probă Ciprian alături de navigatorul său Ștefan Raita, a reușit să-și îmbunătățească timpul cronometrat cu mai bine de un minut față de prima trecere. Proba Dângău este o specială în coborâre lungă  care  solicită sistemele de frânare, de suspensie și de direcție ale mașinii. Cu ajutorul mecanicilor Ciprian a reușit să găsească setările optime pentru suspensia mașinii sale fapt ce i-a adus mai multă stabilitate și siguranță pe timpul cursei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Exuberanța lui Ștef mi-a adus un plus de energie. A avut dictări foarte bune, fără ezitări, fără scăpări. În calitate de navigator a reușit să-și îndeplinească foarte bine sarcinile. Am reușit să ne sincronizăm și să parcurgem fiecare probă din ce în ce mai bine. Sunt bucuros și pentru faptul că am reușit să fac setări mult mai bune la suspensia mașinii. Obiectivul meu a fost să termin cursa și am reușit.

Transilvania Rally 2019: Rezumat, Ciprian Daniel Lupu, puterea voinței

Șansa…cât de bine se potrivește acest cuvânt cu locul ocupat de noi pe podium! Șansa noastră a fost să nu avem pene de cauciuc, defecțiuni tehnice, ieșiri în decor sau erori în conducere. Podiumul de la Transilvania Rally este unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi s-au întîmplat în viață, în cel de-al doilea „raliul de casă”. Nu am experiența și nici echipamentul necesar să mă lupt de le egal la egal cu piloții de top. Am făcut o cursă în siguranță, fără erori și am reușit, cu noroc, să urc pentru a doua oară pe podium la un raliu. Nici nu mă gândeam să urc pe podium la Cluj – Napoca. Cine știe când se va mai întâmpla lucrul ăsta? Bucuria este imensă!

Mașina mea este mult mai adaptată pentru raliuri decât pentru viteza în coastă. Iar acest aspect mă determină să mă gândesc la un sezon complet în campionat. Mulți mi-au pus la îndoială capacitățile mele fizice de a parcurge proba specială Dângău. Am făcut acest lucru de două ori în aceiași zi alături de Ștef, care nu are o experiență foarte vastă în Campionatul Național de Raliuri și am reușit să ne menținem ecartul.

Nu m-am simțit foarte confortabil pe proba de noapte, o altă premieră pentru mine. Proba în sine este foarte frumoasă și deși nu vezi sutele de spectatori parcă îi simți cum te împing cu privirea, cu sufletul, cu aplauze, cu fluier. Raliul de la Cluj a fost cea mai muncită competiție de până acum. Voi încheia sezonul competițional la etapa de viteză în coastă de pe Poiana Brașov, Mulțumesc tuturor celor care cred în mine, în eforturile pe care le fac! Mulțumesc partenerilor, spectatorilor și celor dragi!” ne-a mărturisit Ciprian Daniel Lupu.

Ciprian Daniel Lupu este susținut în sezonul competițional 2019 de: PRO X, WSA, Platinium Jobs și Fundația Motivation România. Napoca Rally Academy și H Motorsport îi oferă sprijin din punct de vedere tehnic (asistență tehnică) și sportiv. Partener media: Autostiri.ro. Și tu poți fi unul dintre partenerii lui Ciprian! Să nu uităm să susținem visele și performanța!

  • Sursa: Dan Străuți
  • Photocredit: RallyPhoto.ro
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss