GP24 Media

LATEST POSTS

2022 Singapore Grand Prix – Raportul Pirelli după ziua de vineri

pirelli report
Vizualizări: 12262

După ziua de vineri, Ferrari pare favorită la pole. Mercedes arată că are capacitatea să se lupte cu echipa italiană. Piloții Red Bull nu au avut o zi reușită însă niciodată nu trebuie excluși din lupta pentru pole. Să vedem cum arată datele Pirelli după prima zi.

CE AM ÎNVĂȚAT
Pentru faimoasa cursă nocturnă din Singapore, Pirelli aduce cele mai moi trei pneuri din gamă. Pentru a cincea oară în acest an, C3 a fost nominalizat ca P Zero White hard, C4 ca P Zero Yellow medium și C5 ca P Zero Red soft, pe un circuit stradal care se caracterizează, de obicei, printr-o rată mare de evoluție a pistei, dacă vremea o permite.

Diferența de performanță dintre compoziții este în conformitate cu așteptările inginerilor Pirelli: 0,8 secunde între hard și medium, și aproximativ 0,6 secunde între și soft.
Este interesant de remarcat modul în care noua podea de pe mașini, combinată cu virajele lente din Singapore, aduce mai puțin downforce, ceea ce duce la timpi mai mari pe tur în comparație cu alte circuite.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Pista a fost uscată în timpul sesiunilor de antrenamente libere de astăzi, care a fost puțin afectată de briză. Sesiunea FP1 s-a desfășurat la apusul soarelui, în timp ce FP2 a avut loc noaptea, sub lumina reflectoarelor. Temperaturile au rămas stabile, între 35 și 37 de grade în FP1, înainte de a scădea cu câteva grade în FP2. Mâine se anunță ploi în cursul dimineții și după-amiezii (cu o probabilitate de 60% de precipitații, potrivit Meteo France).

În FP1, pilotul echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a stabilit cel mai bun timp de 1m43,033s pe pneuri soft, în fața Red Bull-ului lui Max Verstappen și a Ferrari-ului lui Charles Leclerc. Carlos Sainz a fost cel mai rapid în FP2, la bordul celuilalt Ferrari, grație unui timp de 1m42,587 pe soft, în fața lui Leclerc și a Mercedes-ului lui George Russell.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

TyreGap-SG-2022-EN

“În special în FP1, am văzut un grad ridicat de evoluție a pistei. În FP2, chiar dacă aderența era deja bună de la începutul sesiunii, timpii s-au îmbunătățit considerabil datorită unei aderențe mai bune. Echipele au ales să se concentreze în principal pe cele două compoziții mai dure nominalizate astăzi, punând soft-urile la final pentru a simula tururile de calificări. Diferențele de performanță s-au terminat cam așa cum ne așteptam. Degradarea pe compozițiile medium și soft pare a fi destul de ridicată în acest moment pe traseele lungi. Astăzi, echipele s-au concentrat mai puțin pe ritmul de cursă decât de obicei, deoarece poziția pe grilă pe circuitul stradal din Singapore este foarte importantă pentru a maximiza șansele de succes duminică. Așadar, calificările de mâine vor fi cruciale.”

Simone Berra: Inginer șef Pirelli

NUMĂRUL MARE: 1700
Acesta este numărul de lumini care iluminează circuitul strălucitor Marina Bay. Aceste lumini, care caracterizează Marele Premiu din Singapore, au o putere de 2000W și au fost instalate de firma italiană DZ Engineering din Forli. Întreaga operațiune, care presupune montarea și demontarea pilonilor, a proiectoarelor, a generatoarelor, a cabinelor electrice și a cablurilor, durează aproape șase luni.

17-SG-Practice-EN

Când și unde să urmărești Marele Premiu al statului Singapore în acest weekend:

 • Vineri 30.09.2022, 13:00 – 14:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Vineri 30.09.2022, 16:00 – 17:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
 • Sâmbăta 01.10.2022, 13:00 – 14:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Sâmbăta 01.10.2022, 16:00 – 17:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Duminica 02.10.2022, 15:00 – 17:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

 

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Marele, Premiu, Singapore
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ionut Popa

Ionut Popa

Cu o scriere clară și coerentă, Ionuț este recunoscut în motosportul național pentru articolele despre Formula 1. Știe istoria F1 de la Farina la Verstappen și spune cu mâna pe inimă că Ascari, Moss, Clark, Stewart, Prost, Senna și Schumacher au fost piloții care s-au apropiat de pilotajul pur, perfect. Mai mult decât atât, recent a debutat în lumea vitezei în coastă, fiind pasionat atât de urcările pe picioare în munți, cât și de cele cu accelerația la sol.

RELATED ARTICLES