Scott McLaughlin ar putea obține ar treilea titlu consecutiv în categoria Supercars, în acest weekend la The Bend, în timp ce Jamie Whincup se chinuie prelungească lupta până la Bathurst 1000. McLaughlin are nevoie de 300 de puncte ca își asigure titlul înainte de a ajunge la muntele Panorama.

Totuși Whincup ar putea îl țină pe McLaughlin la cel mult 299 de puncte ca poată duce lupta în etapa următoare.

În starea actuală, McLaughlin conduce cu 215 puncte, o cursă solidă la The Bend weekendul trecut, ajutându-l să crească marja de la 143.

În mod crucial, el părea să aibă un avantaj de viteză față de Whincup pe tot parcursul weekendului trecut, pilotul Triple Eight reușind obțină doar un singur podium.

Acest weekend va prezenta o nouă provocare, aspectul „Vest” fiind utilizat pentru prima dată. Circuitul mai scurt și mai ascuțit este înclinat pentru a încărca mai puțin pneurile.

Formatul va fi același pentru a doua etapă a dublei de la The Bend, cu sesiunea de calificări în trei părți, sâmbătă, urmată de un Top 15 Shootout și prima din cele trei curse de 32 de ture, 110 kilometri, cu o singură oprire obligatorie pentru schimbul de pneuri.

Duminică vor avea loc sesiuni de calificare una după alta și încă două curse. Fiecare pilot va fi din nou limitat la cinci seturi de anvelope moi Dunlop pentru toate sesiunile competiției.

Vor exista două categorii suport în acțiune, un teren combinat de mașini sport și Hyundai Excels. Fiecare pilot va începe weekend-ul cu patru pneuri moi pre-marcate și 28 noi. La sfârșitul antrenamentului 2, cele patru pneuri pre-marcate și opt dintre noile anvelope moi trebuie returnate la Dunlop.

Acest lucru vasa fiecărui pilot 20 de pneuri soft pentru restul weekendului.

Ana Danila