Latest Posts

2020 Marele Premiu al Turciei – Cursa – Pirelli Report.

Vizualizări: 17739

Lewis Hamilton face istorie cu o performanță extraordinară cu pneurile intermediare Cinturato Verde.

2020 Marele Premiu al Turciei – Cursa – Pirelli Report.

Momente cheie:

  • Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a fost încoronat campion mondial egalând recordul de șapte titluri, al patrulea său titlu mondial la rând, după ce a câștigat un incredibil de greu Mare Premiu al Turciei. Hamilton a utilizat pneurile de ploaie Cinturato Albastru timp de opt tururi, după care pneurile intermediare Cinturato Verde timp de 60 de tururi – fiind unul dintre cei trei piloți (alături de Sergio Perez de la Racing Point și Daniil Kvyat de la Alpha Tauri) care au oprit o singură dată.
  • Întregul pluton a pornit pe pneurile de ploaie Cinturato Albastru, mai puțin cele două Williams, care au pornit pe pneurile intermediare Cinturato Verde.
  • Punctul de trecere – în care timpii au devenit mai buni la schimbarea pe intermediare – a fost atins după 10 tururi de la startul cursei, ceea ce a declanșat o avalanșă a schimbărilor pe intermediare. Cei mai mulți piloți au mai oprit odată pentru un set nou de intermediare.
  • Pilotul Williams, George Russel a efectuat cel mai lung stint pe setul inițial de intermediare, rulând 32 de tururi. Hamilton a rulat în al doilea stint pe intermediare timp de 50 de tururi, iar Perez 48.
  • Vremea a rămas rece pe timpul zilei, cu temperaturi ambientale și la nivelul pistei în jurul a 13 grade Celsius și cu ploaie înainte de start. Pista s-a mai uscat de-a lungul cursei, dar nimeni nu s-a decis să ruleze pe slick-uri – datorită asfaltului alunecos și a riscului de ploaie prognozat pentru finalul cursei, dar care nu s-a materializat.

2020 Marele Premiu al Turciei – Cursa – Pirelli Report.

Cum au performat pneurile:

  • INTERMEDIATE: Utilizate în cea mai mare parte a cursei, dar piloții Williams au fost singurii care au pornit pe această compoziție. Utilizat de către toți piloții pentru cel de-al doilea stint: uzura acestui pneu a determinat momentul celei de-a doua opriri. Oricum, Hamilton a rulat 50 de tururi pe această compoziție – deși numărul real este 53, pentru acest set utilizat.
  • WET: Opțiunea tuturor pentru start, dar utilizat doar 10 din 58 de tururi. Pilotul Red Bull, Alex Albon a stat cel mai mult pe pistă cu acest set, respectiv 12 tururi.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Îl felicităm pe Lewis Hamilton pentru un incredibil al șaptelea titlu mondial obținut în mare stil după ce a plecat de pe poziția a șasea pe grilă, în timp ce managementul briliant al pneurilor i-a asigurat locul în istorie. A efectuat o singură oprire și efectiv și-a transformat pneurile intermediare în slick-uri spre finalul cursei, pentru a extrage maximum din ele.

De la început a fost clar că vom avea o cursă complicată în care managementul startului și al pneurilor de ploaie, precum și confruntarea cu condițiile incerte ale unei piste în uscare vor fi cruciale, ceea ce s-a dovedit a fi cazul. Judecând după punctele de trecere, mai întâi de pe ploi pe intermediare după start, iar mai apoi la mijlocul cursei, cântărirea momentului ideal dacă să se treacă pe slick-uri sau pe un nou set de intermediare pentru al doilea stint a fost lucrul decisiv.

Admițând că punctul de trecere între ploi și intermediare era clar după datele acumulate ieri; decizia pentru a doua oprire a fost mult mai complicată în aceste condiții neobișnuite.”

2020 Marele Premiu al Turciei – Cursa – Pirelli Report.

2020 Marele Premiu al Turciei – Cursa – Pirelli Report.

2020 Marele Premiu al Turciei – Cursa – Pirelli Report.

C1 = Hard C1 | C2 = Medium C2 | C3 = Soft C3 | W = Wet | I = Intermediate
n = noi | u = utilizate

2020 Marele Premiu al Turciei – Cursa – Pirelli Report.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss