More

  Latest Posts

  2020 Marele Premiu al Turciei – Cursa – Pirelli Report.

  Lewis Hamilton face istorie cu o performanță extraordinară cu pneurile intermediare Cinturato Verde.

  Turkey R1

  Momente cheie:

  • Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a fost încoronat campion mondial egalând recordul de șapte titluri, al patrulea său titlu mondial la rând, după ce a câștigat un incredibil de greu Mare Premiu al Turciei. Hamilton a utilizat pneurile de ploaie Cinturato Albastru timp de opt tururi, după care pneurile intermediare Cinturato Verde timp de 60 de tururi – fiind unul dintre cei trei piloți (alături de Sergio Perez de la Racing Point și Daniil Kvyat de la Alpha Tauri) care au oprit o singură dată.
  • Întregul pluton a pornit pe pneurile de ploaie Cinturato Albastru, mai puțin cele două Williams, care au pornit pe pneurile intermediare Cinturato Verde.
  • Punctul de trecere – în care timpii au devenit mai buni la schimbarea pe intermediare – a fost atins după 10 tururi de la startul cursei, ceea ce a declanșat o avalanșă a schimbărilor pe intermediare. Cei mai mulți piloți au mai oprit odată pentru un set nou de intermediare.
  • Pilotul Williams, George Russel a efectuat cel mai lung stint pe setul inițial de intermediare, rulând 32 de tururi. Hamilton a rulat în al doilea stint pe intermediare timp de 50 de tururi, iar Perez 48.
  • Vremea a rămas rece pe timpul zilei, cu temperaturi ambientale și la nivelul pistei în jurul a 13 grade Celsius și cu ploaie înainte de start. Pista s-a mai uscat de-a lungul cursei, dar nimeni nu s-a decis să ruleze pe slick-uri – datorită asfaltului alunecos și a riscului de ploaie prognozat pentru finalul cursei, dar care nu s-a materializat.

  Turkey R2

  Cum au performat pneurile:

  • INTERMEDIATE: Utilizate în cea mai mare parte a cursei, dar piloții Williams au fost singurii care au pornit pe această compoziție. Utilizat de către toți piloții pentru cel de-al doilea stint: uzura acestui pneu a determinat momentul celei de-a doua opriri. Oricum, Hamilton a rulat 50 de tururi pe această compoziție – deși numărul real este 53, pentru acest set utilizat.
  • WET: Opțiunea tuturor pentru start, dar utilizat doar 10 din 58 de tururi. Pilotul Red Bull, Alex Albon a stat cel mai mult pe pistă cu acest set, respectiv 12 tururi.

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

  „Îl felicităm pe Lewis Hamilton pentru un incredibil al șaptelea titlu mondial obținut în mare stil după ce a plecat de pe poziția a șasea pe grilă, în timp ce managementul briliant al pneurilor i-a asigurat locul în istorie. A efectuat o singură oprire și efectiv și-a transformat pneurile intermediare în slick-uri spre finalul cursei, pentru a extrage maximum din ele.

  De la început a fost clar că vom avea o cursă complicată în care managementul startului și al pneurilor de ploaie, precum și confruntarea cu condițiile incerte ale unei piste în uscare vor fi cruciale, ceea ce s-a dovedit a fi cazul. Judecând după punctele de trecere, mai întâi de pe ploi pe intermediare după start, iar mai apoi la mijlocul cursei, cântărirea momentului ideal dacă să se treacă pe slick-uri sau pe un nou set de intermediare pentru al doilea stint a fost lucrul decisiv.

  Admițând că punctul de trecere între ploi și intermediare era clar după datele acumulate ieri; decizia pentru a doua oprire a fost mult mai complicată în aceste condiții neobișnuite.”

  Pirelli Logo Power

  Table 1R

  Table 2R

  C1 = Hard C1 | C2 = Medium C2 | C3 = Soft C3 | W = Wet | I = Intermediate
  n = noi | u = utilizate

  Table 3R

  Sursa: GP24 / Pirelli

  Photocredit: Pirelli / Getty Images

  Sponsor: Pirelli


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss