GP24 Media

LATEST POSTS

F1: 2020 Marele Premiu al Belgiei – Avancronică

Vizualizări: 10789

Compoziții cu un pas mai soft pentru faimoasele încercări de pe Spa Francorchamps.

F1: 2020 Marele Premiu al Belgiei – Avancronică

De ce am ales aceste pneuri?

  • Pentru Marele Premiu al Belgiei, compoziția Pirelli C2 a fost selectată ca varianta P Zero Alb hard, C3 ca varianta P Zero Galben medium, iar C4 ca P Zero Roșu soft. Această selecție este cu un pas mai soft decât nominalizarea de la Spa Francorchamps de anul trecut.
  • Această selecție a fost făcută pentru că majoritatea piloților au optat anul trecut pentru pneurile medium și soft. De fapt cei mai mulți dintre piloți au selectat numai puțin de 10 seturi de soft în 2019 și un singur set de hard (deși acest lucru nu va fi posibil anul acesta, toate alocările fiind standard: două seturi de hard, trei seturi de medium și opt seturi de soft).

Caracteristicile pistei:

  • Vremea în Belgia, în această perioadă a anului este extrem de variabilă. Deși temperaturi ridicate au mai fost simțite ocazional la Spa în trecut, în Ardeni va fi puțin probabil să avem aceeași vreme ca și în Spania (anul trecut Marele Premiu al Belgiei s-a derulat cu temperaturi ale pistei de sub 30 de grade Celsius) – iar ploaia reprezintă mereu o posibilitate. Este chiar probabil să plouă pe o anumită zonă a pistei, iar restul să rămână uscat. Dacă plouă, drenajul poate fi o problemă, mici șuvoaie de apă putând cauza acvaplanare. Este un alt motiv pentru care au fost selectate pneurile de la mijlocul gamei.
  • Această variație s-a realizat și pentru că pista are o lungime a turului de 7.004 km – cel mai lung din F1 – fiind atât de variată, cu viraje epice precum Eau Rouge, supune pneurile unor forțe extrem de diverse: atât vertical cât și lateral. Drept rezultat, Spa este unul dintre cele mai solicitante circuite pentru pneuri din întreg sezonul. Asfaltul este de asemenea destul de agresiv cu pneurile.
  • Și nu doar virajele reprezintă o mare încercare: cu aproape 800 de metri lungime, Kemmel Straight răcește pneurile, afectând aderența pe următoarea secvență de viraje.
  • În ciuda dificultăților pe care le ridică Spa, anul trecut am avut strategii cu o singură oprire, primii trei clasați utilizând o strategie soft-medium (nominalizarea fiind cu un pas mai dură). Trei dintre piloții clasați în top 10 au oprit de două ori, în timp ce Daniel Ricciardo de la Renault a făcut practic întreaga cursă cu pneurile medium după o oprire prematură.

F1: 2020 Marele Premiu al Belgiei – Avancronică

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Reputația pistei de la Spa vorbește de la sine: este un circuit de modă veche cu multe diferențe de nivel și alte variabile, pe care piloții îl iubesc datorită încercărilor și senzațiilor la care sunt supuși. Selecția de pneuri de anul acesta este cu un pas mai soft decât anul trecut, deși ne așteptăm ca mașinile să fie considerabil mai rapide, așa cum a fost cazul în cea mai mare parte a sezonului actual. Spa este una dintre puținele locații care se desfășoară la data stabilită inițial, astfel că echipele au la dispoziție suficiente date, deși probabil că acesta este circuitul unde condițiile sunt cel mai greu de prezis. Astfel echipele și piloții care reușesc să se adapteze cel mai rapid circumstanțelor schimbătoare vor fi recompensați. Singura diferență față de anul trecut este că acum nu s-a mai desfășurat cursa de 24 de ore de la Spa: va fi interesant de văzut dacă asta are vreun efect – deși orice cauciuc așternut anterior pe pistă este de obicei spălat de ploaie. În sfârșit, dar foarte important sunt sigur că Anthoine Hubert va fi în memoria celor mai mulți weekendul acesta și vrem să-i aducem un omagiu, la un an de la dispariția sa.”

F1: 2020 Marele Premiu al Belgiei – Avancronică

 

Alte Știri Pirelli

  • Formula 2 și Formula 3 vor păstra recordul de apariții la fiecare Grand Prix de anul acesta, fiind prezente inclusiv la Spa.
  • Starul Pirelli în vârstă de 18 ani, Oliver Solberg a stabilit recent un nou record, devenind cel mai tânăr pilot care câștigă un eveniment al Campionatului European de Raliuri FIA în ani consecutivi. Fiind cel mai tânăr câștigător care s-a impus într-o etapă ERC, Rally Liepaja din Letonia, anul trecut, el a repetat această victorie în urmă cu două săptămâni.
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES