More

  Latest Posts

  2020 Marele Premiu Abu Dhabi – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

  Bottas cel mai rapid cu pneurile medium C4, pneurile pentru 2021 au fost de asemenea testate.

  Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • Valtteri Bottas a reușit cel mai bun timp de azi în atrenamente, în fața coechipierului său Lewis Hamilton, care a revenit pe pistă după ce a absentat în Sakhior Grand Prix. Ambii piloți au reușit cei mai buni timpi în FP2 cu pneurile de compoziție medium P Zero Galben.
  • Max Verstappen a fost cel mai rapid în FP1 pentru Red Bull cu pneurile soft P Zero Roșu. Dar așa cum este adesea cazul în Abu Dhabi, FP2 este sesiunea mai reprezentativă pe măsură ce soarele apune și temperaturile coboară, la fel ca și în calificări și cursă.
  • În FP2, piloții au avut de asemenea șansa să testeze un set de pneuri Pirelli din gama 2021, respectiv compoziția C4. Fiecare pilot a început sesiunea pe aceste pneuri, cu care fiecare a trebuit să efectueze un minim de opt tururi cronometrate.
  • Compozițiile au fost apropiate, cu o diferență de performanță de 0,5 secunde între soft și medium, respectiv 0,3 secunde între medium și hard.

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
  „Împreună cu echipele am avut o nouă șansă de a colecta date importante și utile pe parcursul FP2 pentru compoziția C4 a gamei de pneuri pentru 2021. Vom analiza acum aceste date înainte ca pneurile pentru anul viitor să fie utilizate în testele din pre-sezon. Așa cum este normal pentru Abu Dhabi, FP2 a fost utilă echipelor pentru a înțelege comportamentul pneurilor in condiții apropiate de cele din calificări și cursă. Temperaturile in FP1 au fost cu 12-14 grade Celsius mai ridicate in comparație cu FP2, sesiunea nefiind suficient de relevantă pentru calificări și cursă.

  Am văzut diferențe mai mici decât ne-am așteptat între hard și medium, ceea ce le face să reprezinte opțiuni pentru diferite strategii in cursă. Am observat ceva graining pentru soft, in special pe față, dar ne așteptăm ca situația să se îmbunătățească pe parcursul weekendului pe măsură ce echipele își vor îmbunătăți set-up-ul. Compoziția medium ar putea juca un rol cheie pentru calificările de mâine: va fi interesant de urmărit cine va încerca să treacă de Q2 cu pneul Galben.”

   

   

  Sursa: GP24 / Pirelli
  Photocredit: Pirelli / Getty Images

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  GP24 / Pirelli

  Latest Posts

  Don't Miss