Latest Posts

2020 Grand Prix Sakhir – Antrenamente Libere – Pirelli Report

Vizualizări: 13746

Russel a obținut cel mai bun timp al zilei cu pneurile de compoziție C4 la debutul său pentru Mercedes.

2020 Grand Prix Sakhir – Antrenamente Libere – Pirelli Report

2020 Grand Prix Sakhir – Antrenamente Libere – Pirelli Report

Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • Cel mai scurt tur de pistă din istoria F1 – mai puțin de 55 de secunde – a fost realizat în FP1 în Marele Premiu Sakhir de către George Russel cu pneul P Zero Roșu. La debutul său pentru Mercedes, pilotul englez a fost de asemenea și cel mai rapid în FP2, din nou pe soft. Russell a fost unul dintre cele trei combinații noi pilot mașină din acest weekend, alături de Pietro Fittipaldi (Haas) și Jack Aitken (Williams).
  • Timpii pe tur în FP2 au fost ușor mai mari decât în FP1, datorită impunerii unor noi limite ale pistei în Virajul 8.
  • Cum cel mai bun tur de pistă din sezon, la egalitate cu Monaco, acesta a adus și cele mai strânse diferențe de timp dintre pneuri în privința performanțelor. Sunt în jurul a 0,4 secunde între soft și medium, și aproximativ 0,3 secunde între medium și hard.
  • Temperaturile au rămas scăzute față de cele standard din Bahrain, sesiunea FP2 având loc pe o temperatură ambientală de 25 de grade, un grad mai mult decât cea a pistei.
  • În timp ce pneurile sunt supuse unor energii mai mici în turul Bahrain Sakhir comparativ cu un Grand Prix clasic, strategia cu două opriri pare să fie cea mai probabilă opțiune pentru cursa ce se desfășoară pe o suprafață abrazivă.

Formula 2; ultimele noutăți:
Antrenamentele libere de azi s-au desfășurat doar cu pneurile hard, dar piloții au trecut pe pneurile soft nominalizate pentru Grand Prix Sakhir – pentru calificări: un pas mai moi decât pneurile medium care au fost nominalizate drept cea mai soft compoziție săptămâna trecută in Bahrain.

Traficul cauzat de prezența a 22 de mașini pe pistă i-a făcut pe piloți să se lupte să obțină un tur liber, dar o coliziune a făcut ca favoritul la titlu, Mick Schumacher (Prema) să ia startul de pe poziția a 18-a în cursa de astăzi Feature Race, în timp ce pilotul Carlin, Yuki Tsunoda să obțină pole-ul. Spre deosebire de F1, niciunul dintre piloți nu este obligat să plece in cursă pe pneurile pe care s-a calificat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Cu un tur de pistă atât de scurt diferențele sunt foarte mici: inclusiv diferențele de performanță dintre pneuri. Cum aceasta este efectiv o locație absolut nouă, a fost important pentru echipe să obțină cât mai multe informații pentru a compara performanțele tuturor compozițiilor pentru a-și formula strategiile optime. Am văzut o degradare redusă a pneurilor până acum, mai redusă decât weekendul trecut in Marele Premiu al Bahrainului.

Drept rezultat, pneul soft C4 va putea fi utilizat mai intens decât in urmă cu o săptămână pe circuitul mai lung. În Formula 2, piloții s-au obișnuit cu noua nominalizare a pneurilor, cu pneul soft ales pentru acest weekend alături de cel hard. Aceasta va accentua discrepanța dintre viteză și fiabilitate, ceea ce cu siguranță va influența strategia din cursă. Am văzut azi că traficul pe o pistă atât de scurtă este cu adevărat o problemă, și cu siguranță va influența și calificările din F1 de astăzi.”

2020 Grand Prix Sakhir – Antrenamente Libere – Pirelli Report

2020 Grand Prix Sakhir – Antrenamente Libere – Pirelli Report

2020 Grand Prix Sakhir – Antrenamente Libere – Pirelli Report

* Numărul total de km parcurși în FP1 and FP2 astăzi, toți piloții.
** Per compoziție, toți piloții.

2020 Grand Prix Sakhir – Antrenamente Libere – Pirelli Report

2020 Grand Prix Sakhir – Antrenamente Libere – Pirelli Report

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss