Latest Posts

2020 Grand Prix Abu Dhabi – Calificări – Pirelli Report.

Vizualizări: 9892

Hamilton a reușit două noi recorduri de pistă cu pneurile medium și soft.

2020 Grand Prix Abu Dhabi – Calificări – Pirelli Report.

Posibile strategii de cursă:

Strategia optimă pentru cursa de 55 de tururi a Marelui Premiu al Abu Dhabi este cu o singură oprire, start cu pneurile medium P Zero Galben pentru 18 tururi și schimb pe hard p Zero Alb pentru 37 de tururi, sau invers. Este de asemenea posibilă și o strategie cu o singură oprire, cu start pe pneurile soft P Zero Roșu pentru 14 tururi și apoi hard pentru restul de 41 de tururi, dar aceasta este ușor mai lentă în privința timpului general al cursei.

O strategie cu două opriri este mai lentă, în special deoarece poziția pe pistă este crucială pe Yas Marina, fiind dificil de depășit și cu un traseu complicat pentru oprirea la boxe pe zona de ieșire ceea ce adaugă un timp suplimentar. Se poate face cu pneuri soft pentru două stinturi a câte 12 tururi fiecare (unul la start si unul la final) plus un stint mai lung pe hard, 31 de tururi.

Atenție la:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Pilotul Red Bull, Max Verstappen a obținut pole position pentru ultima etapă a sezonului Abu Dhabi Grand Prix, utilizând compoziția C5 soft P Zero |Roșu (cea mai moale din gamă) pentru a fi cel mai rapid în calificări pentru prima dată din Brazilia 2019. Mai puțin de o zecime de secundă separă primii trei piloți pe grilă, în timp ce Verstappen a fost de asemenea și cel mai rapid în FP3.
  • Mercedes, Ferrari, Red Bull, Renault și Carlos Sainz de la McLaren au trecut de Q2 pe pneul medium, ambii piloți Mercedes, plus Verstappen, Sainz și Leclerc au reușit cel mai bun timp în Q2 pe această compoziție. Ei vor porni astfel în cursă pe pneul medium, dar Leclerc a primit și o penalizare care îl plasează în afara top 10 pe grilă.
  • Temperaturile au fost destul de scăzute pentru Abu Dhabi, cea ambientală de 23 de grade și cea la nivelul pistei de 29 de grade la startul calificărilor, scăzând cu un grad pe durata sesiunii.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Calificările sunt întotdeauna foarte importante pentru Grand Prix Abu Dhabi, peste jumătate din cursele desfășurate aici fiind câștigate de ocupantul pole-ului. Pneul medium este o compoziție foarte interesantă pentru startul în cursă, cu cinci piloți din top 10 reușind cei mai buni timpi în Q2 pe această compoziție, iar alți patru încercând același lucru.

Am observat îmbunătățiri minore în privința timpilor comparativ cu anul trecut, poate și deoarece nu au mai fost cursele suport din Formula 2 și Formula 3, ceea a făcut ca să fie mai puțină gumă pe pistă. Dar cum primii trei vor lua toți startul pe medium, alte mașini rapide vor lua startul pe soft chiar în spatele lor, ne așteptăm la o cursă tactică interesantă: în special la start.”

2020 Grand Prix Abu Dhabi – Calificări – Pirelli Report.

2020 Grand Prix Abu Dhabi – Calificări – Pirelli Report.

2020 Grand Prix Abu Dhabi – Calificări – Pirelli Report.

2020 Grand Prix Abu Dhabi – Calificări – Pirelli Report.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss