10 ani de la accidentul publicație germană BILD a publicat „Lunga luptă a lui Michael Schumacher”, o serie în formă scrisă, împărțită în mai multe articole.
Peste câteva ore se vor împlini zece ani de la infamul accident de schi de la Meribel, care a schimbat pentru totdeauna viața lui Michael Schumacher și a familiei sale. De la acea 29 decembrie 2013, septuplul campion mondial nu a mai apărut niciodată în public, familia alegând să păstreze o confidențialitate maximă în privința stării sale, permițând doar câtorva aleși să îl viziteze. Cu această ocazie, BILD-
zeitung, una dintre cele mai mari și mai fiabile publicații germane, a decis să publice „Lunga luptă a lui Michael Schumacher”, o serie în formă scrisă, împărțită în mai multe articole, dezvăluind noi detalii importante și inedite despre dinamica accidentului și despre drumul de reabilitare cu care Michael se confruntă și astăzi.
Michael Schumacher, reconstituirea fidelă a accidentului
„Pe 29 decembrie 2013, Schumacher a mers la schi în Méribel împreună cu fiul său Mick”, scrie BILD. „Germanul a schiat într-o zonă neexplorată chiar lângă marginea pârtiei pentru începători Biche”. „Potrivit procurorului, la ora 11:07, Michael Schumacher a căzut pe o piatră acoperită cu zăpadă și s-a lovit cu partea dreaptă a capului de o altă piatră. Impactul a fost atât de violent încât casca s-a crăpat. Camera de luat vederi a căștii a filmat totul”. Un salvator ar fi spus și el: „Era mult sânge”.
În urma accidentului, Michael Schumacher, poreclită „Kaiserul”, a fost transportat de urgență la spitalul Albertville-Moutiers, apoi a fost transferat în aceeași zi la unitatea mai potrivită din Grenoble. Medicii au diagnosticat un traumatism cranio-cerebral, inducându-i ulterior o comă indusă de medicamente timp de 250 de zile.
În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)
Începutul lungului drum al reabilitării
„La începutul lunii aprilie 2014, la patru luni de la accident, Michael Schumacher a arătat momente de conștiință și de trezire”, relatează BILD. La 16 iunie a aceluiași an, managerul istoric Sabine Kehm a anunțat că Michael Schumacher a părăsit spitalul din Grenoble, fiind internat inițial la Spitalul Cantonului Vaud din Lausanne, apoi continuându-și reabilitarea la domiciliu.
„La scurt timp după ce a fost externat, dosarul său medical a fost furat. Un angajat al serviciului elvețian de salvare aeriană a fost arestat ca principal suspect. Se spune că acesta a oferit dosarul către diverse mass-media pentru aproximativ 50.000 de euro. La câteva ore după arestarea sa, pe 5 august 2014, bărbatul s-a sinucis în celula sa”.
„La domiciliu, legenda Formulei 1 primește asistență 24 de ore din 24 într-un departament spitalicesc privat situat în fostul său birou. Până la 15 medici, maseuri și asistenți fac parte din echipa de îngrijire”. Pe lângă aceasta, medicii au încercat să stimuleze memoria campionului german în diverse moduri: „Lui Michael Schumacher nu numai că i s-a arătat traficul radiofonic original din trecut, dar a fost plimbat și cu un Mercedes AMG răgușit. Scopul a fost acela de a stimula creierul cu sunete familiare”.
În 2018, neurologul Tobias Bonhoffer a vorbit despre trauma suferită de fostul pilot echipei Scuderia Ferrari: „În general, se poate spune că distrugerea țesutului nervos din creier sau din măduva spinării nu poate fi reparată. Dacă creierul este afectat foarte grav, așa cum i s-a întâmplat lui Schumacher, nu mai sunt suficiente celule nervoase disponibile pentru a prelua aceste sarcini”.
Raportul se încheie cu o prognoză tristă și brutală, sugerând cu tărie că este puțin probabil să îl mai vedem pe Kaiser așa cum l-am cunoscut: „Nu există nimic care să sugereze că îl vom mai vedea pe Michael Schumacher într-o apariție publică”.
- Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania
Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.