Pilotul Andretti Autosport, Zach Veach, a renunțat la locul său în Gainbridge Honda nr. 26 pentru restul sezonului din seria NTT Data IndyCar 2020 și nu se va întoarce în cadrul echipei pentru 2021. Veach și-a făcut debutul în IndyCar în 2017, semnând cu Andretti în 2018. În cariera sa, americanul în vârstă de 25 de ani a acumulat nouă clasări în top zece, cu cel mai bun rezultat în carieră, fiind locul patru (Grand Prix-ul Toyota din Long Beach din 2018 și Genesys 300 din 2020).

Știind că nu se va întoarce anul viitor, Veach a decis acum că este momentul să renunțe la locul său pentru a ajuta echipa să se pregătească pentru restul sezonului.

„S-a luat decizia că nu mă voi întoarce în 2021 la Andretti Autosport în mașina Gainbridge nr. 26. Acest aspect, împreună cu faptul știm că există testări limitate pentru echipe din cauza COVID, m-au condus la decizia de a ieși din mașină pentru restul sezonului INDYCAR 2020 ”, a spus Veach într-un comunicat.

„Fac acest lucru pentru a permite echipei să aibă timp cu alți piloți în timp ce se pregătesc pentru 2021 și astfel încât să pot explora și propriile-mi opțiuni pentru anul viitor. Aceasta este cea mai grea decizie pe care am luat-o vreodată, dar pentru mine, cursele sunt legate de familie și cred că de familie trebuie ai grijă. Andretti Autosport este familia mea și simt că fac ce e  mai bine pentru a ne ajuta pe toți să ajungem la următorul pas.”Zach Veach va părăsi Andretti Autosport

De asemenea, Veach și-a exprimat recunoștința față de familia Andretti pentru oportunitatea oferită:

„Voi fi pentru totdeauna recunoscător lui Michael [Andretti] și echipei pentru tot sprijinul acordat de-a lungul anilor. Nu aș fi unde sunt astăzi, dacă nu ar fi existat o relație care a început acum mulți ani cu Road to Indy. De asemenea, îi voi fi pentru totdeauna recunoscător lui Dan Towriss pentru prietenia sa și pentru ocazia pe care mi-au dat-o el și Gainbridge.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Dragostea mea pentru acest sport și pentru oamenii implicați este incomensurabilă și aștept cu nerăbdare să fiu în continuare în lumea asta incredibilă a curselor și a fanilor, în 2021.”

Andretti i-a exprimat aceeași recunoștință lui Veach și a lăudat caracterul tânărului pilot:

„L-am întâmpinat pe Zach în echipa Andretti în zilele sale de USF2000 și ne-am bucurat să-l vedem crescând și evoluând atât ca pilot cât și ca persoană. Decizia sa de a ne permite să folosim ultimele curse pentru a explora opțiunile noastre din 2021 arată măsura caracterului său.”

„Zach a plasat întotdeauna echipa și familia pe primul loc și suntem foarte fericiți că a stat cu noi atâția ani. Îi dorim tot ce e mai bun în 2021 și îl vom considera întotdeauna prieten.”

Planurile lui Veach pentru 2021 rămân necunoscute, iar Andretti Autosport va anunța un nou pilot care va ocupa locul liber, zilele următoare.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza