Stefano Domenicali – revenire surpriză în Formula1

0
499

Se zvonește faptul fostul director de echipă al celor de la Ferrari- Stefano Domenicali- se pregătește facă o revenire surpriză în cadrului Formulei 1, ca viitor CEO.

Chase Carey va părăsi rolul de CEO, după 4 ani de activitate. El a fost instituit în această poziție în 2017 după apariția în peisaj al celor de la Liberty Media. A fost recent responsabil pentru extinderea acordului Concorde, toate echipele semnandu-l.

Carey, care este de asemenea președintele F1, este așteptat și continue implicarea în sportul cu motor, însă de la distanță.brawn

Domenicali (55), are legături în F1, atât cu directorul general Ross Brawn, cât și cu președintele FIA, Jean Todt- datorită implicării în echipa Ferrari. Născut în Imola, acesta a ajuns studieze la Universitatea din Bologna. El s-a alăturat grupului Ferrari în 1991. A preluat conducerea de la Todt în 2007 și a fost părtaș la cel mai recent titlu de campion al scuderiei, în 2008.

În decembrie 2014, după retragerea din cadrul scuderiei, Domenicali a preluat șefia comisiei FIA responsabilă cu aria monoposturilor. Doi ani mai târziu, a devenit CEO-ul Lamborghini.

Domenicali este așteptat preia conducerea înaintea începerii sezonului următor. Liberty Media, nu a dorit însă, comenteze subiectul.960

Numirea lui Domenicali, înseamnă toate pozițiile importante în Formula 1, vor fi ocupate de foști directori Ferrari. În orice caz, Todt, care a devenit președintele FIA în 2010 și a cărui mandat expiră la finalul anului, a menționat faptul nu își dorește fie reales.

Sursa: http://gp24.ro

Photocredit: http://gp24.ro


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.