Se zvonește faptul fostul director de echipă al celor de la Ferrari- Stefano Domenicali- se pregătește facă o revenire surpriză în cadrului Formulei 1, ca viitor CEO.

Chase Carey va părăsi rolul de CEO, după 4 ani de activitate. El a fost instituit în această poziție în 2017 după apariția în peisaj al celor de la Liberty Media. A fost recent responsabil pentru extinderea acordului Concorde, toate echipele semnandu-l.

Carey, care este de asemenea președintele F1, este așteptat și continue implicarea în sportul cu motor, însă de la distanță.Stefano Domenicali - revenire surpriză în Formula1

Domenicali (55), are legături în F1, atât cu directorul general Ross Brawn, cât și cu președintele FIA, Jean Todt- datorită implicării în echipa Ferrari. Născut în Imola, acesta a ajuns studieze la Universitatea din Bologna. El s-a alăturat grupului Ferrari în 1991. A preluat conducerea de la Todt în 2007 și a fost părtaș la cel mai recent titlu de campion al scuderiei, în 2008.

În decembrie 2014, după retragerea din cadrul scuderiei, Domenicali a preluat șefia comisiei FIA responsabilă cu aria monoposturilor. Doi ani mai târziu, a devenit CEO-ul Lamborghini.

Domenicali este așteptat preia conducerea înaintea începerii sezonului următor. Liberty Media, nu a dorit însă, comenteze subiectul.Stefano Domenicali - revenire surpriză în Formula1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Numirea lui Domenicali, înseamnă toate pozițiile importante în Formula 1, vor fi ocupate de foști directori Ferrari. În orice caz, Todt, care a devenit președintele FIA în 2010 și a cărui mandat expiră la finalul anului, a menționat faptul nu își dorește fie reales.

Sursa: https://gp24.ro
Photocredit: https://gp24.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza