Daniel Ricciardo spune că a fost impresionat de australianul Oscar Piastri, deoarece a reușit sa revendice titlului FIA F3 în acest sezon.  Tânărul de 19 ani din Melbourne a câștigat campionatul de pe locul 7 obținut în cursa finală a sezonului la Mugello, întrecându-i la limită pe francezul Theo Pourchaire și americanul Logan Sargeant.

A fost unul dintre cei patru australieni care au concurat în campionatul din 2020, alături de Alex Peroni, Jack Doohan și Calan Williams.

Piastri, care a câștigat Formula Renault Eurocup din 2019 înainte de a face trecerea în F3 și de a lua titlul în anul de în care a debutat, este îndrumat de fostul pilot de Formula 1, Mark Webber.Ricciardo impresionat de Piastri.

Este, de asemenea, membru al Academiei Renault Sport și, astfel, în teorie, are un potențial traseu către Formula 1 alături de echipa (rebotezată) Alpine, deși liderii F2 Christian Lundgaard și Guanyu Zhou sunt cu un pas înaintea lui.

Pilotul Renault, Ricciardo, a declarat că a urmărit progresele lui Piastri de-a lungul sezonului, acesta observându-i potențialul după întâlnirea de la Enstone de la începutul acestui an. „L-am cunoscut pe Oscar doar în afara sezonului. Am fost amândoi la Enstone împreună, așa că am ajuns să-l întâlnesc.

„Ca persoană, pare un copil bun, cu capul pe umeri, care își vede de treaba lui. Aș spune destul de relaxat.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am fost cu siguranță impresionat de măiestria lui pe pistă, anul acesta. La Monza a făcut niște mișcări bine gândite și nu părea tulburat. Cred și după calificările trecute, care au fost un dezastru după standardele lui, a reușit se adune în cursă și facă o treabă excelenta.”Ricciardo impresionat de Piastri.

„Deci, cred că s-a descurcat relativ bine cu presiunea și este încă tânăr, așa că nu trebuie ne așteptam să fie perfect. Dar sunt foarte, foarte fericit pentru el.”

„E minunat vezi atâția australieni pe acolo. A fost o adunare mare în F3 anul acesta, cred 4 dintre piloți îmi sunt conaționali. E incredibil unul dintre ei a putut câștige.”

„Știu că Mark a avut grijă de el și sunt sigur că i-a dat câteva sfaturi bune. Se poate vedea că au dat roade. Deci, sunt foarte fericit pentru Oscar”, spune Ricci.

Sursa: https://gp24.ro
Photocredit: https://gp24.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza