Ricciardo impresionat de Piastri.

Daniel Ricciardo spune că a fost impresionat de australianul Oscar Piastri, deoarece a reușit sa revendice titlului FIA F3 în acest sezon.  Tânărul de 19 ani din Melbourne a câștigat campionatul de pe locul 7 obținut în cursa finală a sezonului la Mugello, întrecându-i la limită pe francezul Theo Pourchaire și americanul Logan Sargeant.

A fost unul dintre cei patru australieni care au concurat în campionatul din 2020, alături de Alex Peroni, Jack Doohan și Calan Williams.

Piastri, care a câștigat Formula Renault Eurocup din 2019 înainte de a face trecerea în F3 și de a lua titlul în anul de în care a debutat, este îndrumat de fostul pilot de Formula 1, Mark Webber.

Este, de asemenea, membru al Academiei Renault Sport și, astfel, în teorie, are un potențial traseu către Formula 1 alături de echipa (rebotezată) Alpine, deși liderii F2 Christian Lundgaard și Guanyu Zhou sunt cu un pas înaintea lui.

Pilotul Renault, Ricciardo, a declarat că a urmărit progresele lui Piastri de-a lungul sezonului, acesta observându-i potențialul după întâlnirea de la Enstone de la începutul acestui an. „L-am cunoscut pe Oscar doar în afara sezonului. Am fost amândoi la Enstone împreună, așa că am ajuns să-l întâlnesc.

„Ca persoană, pare un copil bun, cu capul pe umeri, care își vede de treaba lui. Aș spune destul de relaxat.”

„Am fost cu siguranță impresionat de măiestria lui pe pistă, anul acesta. La Monza a făcut niște mișcări bine gândite și nu părea tulburat. Cred și după calificările trecute, care au fost un dezastru după standardele lui, a reușit se adune în cursă și facă o treabă excelenta.”

„Deci, cred că s-a descurcat relativ bine cu presiunea și este încă tânăr, așa că nu trebuie ne așteptam să fie perfect. Dar sunt foarte, foarte fericit pentru el.”

„E minunat vezi atâția australieni pe acolo. A fost o adunare mare în F3 anul acesta, cred 4 dintre piloți îmi sunt conaționali. E incredibil unul dintre ei a putut câștige.”

„Știu că Mark a avut grijă de el și sunt sigur că i-a dat câteva sfaturi bune. Se poate vedea că au dat roade. Deci, sunt foarte fericit pentru Oscar”, spune Ricci.

Sursa: http://gp24.ro

Photocredit: http://gp24.ro


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.