Grand Prix-ul Rusiei

0
358

     Încă din 2014 ne-am obișnuit avem în calendarul competițional cursa de la Sochi. Autodromul dispune de aproape 6 km de circuit, aflați pe drumurile fostului parc, construit pentru Jocurile Olimpice de IarnăPrima ediție desfășurată aici in 2014 a contribuit la câștigarea campionatului de către Lewis Hamilton cu al său Mercedes, constructorul german având supremația acestui GP. Campionul en-titre și-a asigurat 4 victorii în Rusia (2014, 2015, 2018, 2019), fostul său coechipier Nico Rosberg una (2016), iar actualul, Valtteri Bottas, pe cea din 2017.

     Înaintea realizării autodromului de la Sochi, Rusia a mai avut două încercări de a susține un Grand Prix. Acestea au avut loc în Sankt Petersburg în 1913 și 1914, cu echipa câștigătoare sub constructorul Benz avandu-i ca piloți pe Georgy Suvorin și Willy Scholl.

Circuitul cu 18 viraje, are două zone de fugă care permit activarea flapsului mobil (DRS) și două zone de detecție înaintea acestora, în zona virajelor 1 și 10.1443697558344

     În istoria Grand Prix-ului se regăsesc câteva momente memorabile, dar și înfricoșătoare. În 2015, juniorul Sainz a pierdut controlul monopostului în timpul antrenamentelor libere la o viteză de aproximativ 320 km/h. Spaniolul, pe atunci pilot Toro Rosso, a fost scos de urgență din monopost și transportat cu elicopterul la spital. Sesiunea a fost întreruptă și nu s-au difuzat imagini până în momentul în care s-a aflat el este inafara oricărui pericol și poate lua parte în cursa de duminică. Tot în același an Romain Grosjean a trecut printr-un incident, izbind monopostul Lotus de zidul de protecție, iar finlandezii Kimi Raikkonen și Valtteri Bottas, au avut un contact în ultimul tur pierzând orice șansă la podium. În 2016, Daniil Kvyat și-a luat poreclă de „torpedo” , după ce l-a lovit pe Sebastian Vettel de două ori, scotandu-l afară din cursă.

     Mama Rusie promite ofere un adevărat spectacol an de an, chiar dacă am avut aceeași echipă în frunte, incidentele se țin lanț iar piloții oferă un adevărat masterclass de fiecare dată.


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.