Elfyn Evans a câștigat duminică Raliul Turciei după o etapă finală nebună, pentru a reajunge în fruntea Campionatului Mondial de Raliuri.

După ce a început cursa de pe poziția a 4a, galezul a preluat conducerea, într-un remarcabil test de viteză pe circuitul presărat de stânci, unde adversarii au fost întârziați de pneurile distruse. A trecut cu ușurință cu a Toyota Yaris de ultimele 3 teste, asigurându-și cea de-a 3a victorie din carieră.WRC: Elfyn Evans căștigă în Turcia

Coechipierul și liderul campionatului, Sebastien Ogier, s-a retras de pe poziția a treia în penultima runda datorită unor probleme cu motorul, oferindu-i lui Evans un avantaj de 18 puncte cu doar 2 curse înainte de final.

Proaspătul trezit lider Thierry Neuville, a încheiat pe locul 2 în al său Hyundai i20, iar colegul său Sebastien Loeb în urma sa, la 24 de secunde diferență. Amândoi au pierdut timp din cauza problemelor cu pneurile.

Neuville a câștigat etapa Wolf Power adunând 5 puncte bonus, Ott Tanak a venit imediat în urma sa, reușind colecteze 4 puncte și Kale Rovanpera 3, cu al său Yaris. Evans a mai făcut și el rost de 2 puncte iar Loeb de unul.

Rezulatul lui Evans a ajutat Toyota Gazoo Racing își extindă avantajul în campionatul constructorilor, cu 9 puncte, față de cei de la Hyundai Motorsport.WRC: Elfyn Evans căștigă în Turcia

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Gus Greensmith, în al său Ford Fiesta, a obținut cel mai bun rezultat din carieră– locul 5, în timp ce Teemu Suninen și Pierre-Louis Loubet s-au oprit în Çetibeli.

Cu Skoda Fabia, Kajetan Kajetanowicz a câștigat categoria suport WRC 3 după ce a încheiat raliul pe 7, iar seria WRC 2 a fost revendicată de Pontus Tidemand. Adrien Formaux și Marco Bulacia au completat top 10.WRC: Elfyn Evans căștigă în Turcia

Campionatul continuă în insula Sardinia, pentru cea de-a 6a și penultima rundă. Raliul se desfășoară în Alghero între 8-11 octombrie.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza