Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima și Brendon Hartley au câștigat cea de-a 88-a ediție a cursei de anduranță din Franța, oferindu-i constructorului japonez Toyota, cea de-a 3-a victorie consecutivă pe acest circuit. Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Echipa lor, cu numărul #8, părea se îndepărteze de primul loc atunci când au fost chemați pe linia boxelor pentru a schimba frâna din dreaptafață, deoarece această mișcare a oferit un avantaj echipei cu numărul #7 formată din Kamui Kobayashi, Mike Conway și Jose Maria Lopez (Toyota).

Lucrurile au luat o turnură masivă în timpul unei alte intervenții pe linia boxelor, de această dată pentru echipa de pe a 3a treaptă a podiumului (numărul #7). Aici au pierdut jumătate de oră.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans

În a doua parte a cursei, cei de la Rebellion(locul 2) au întâmpinat de asemenea probleme, servindu-le practic pe tavă victoria celor de la Toyota Gazoo Racing.

După hat-trick-ul obținut la Le Mans, piloții din fruntea clasamentului au desigur ce sărbătorească.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sebastian Buemi spune : „Dacă privești acum înapoi la cursă, imediat după start am făcut pană, zona lentă nu a fost pe placul nostru, am avut problema cu frânele. În acel moment părea am pierdut totul. Dar la Le Mans nu e niciodată cum pare. Cu ceea ce s-a întâmplat cu mașinasoră și cu cei de la Rebellion, la final am reușit recuperăm. E un sentiment incredibil, sunt atât de fericit.”

Brandon Hartley, ultimul alăturat trio-ului, este doar la ce de-a 2a victorie cu echipa însă, sentimentul este același. „Încă procesez. Ne e dor de fani, lucrurile nu sunt la fel fără ei. Dar munca asiduă depusă în spatele cortinei, rezultatul și coechipierii mei, câștigul cu 2 constructori diferiți, îmi dau niște emoții minunate.”Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Kazuki Nakajima a fost cel care a trecut bolidul peste linia de finish: „Pur și simplu incredibil. Ce noroc am avut. În primul rând sunt foarte fericit pentru echipă, deoarece măcar unii dintre noi am fost pe prima treaptă, iar asta a fost scopul. Am început cu o grămadă de probleme, iar cei din mașină #7 le-au avut mai târziu, dar ceea ce am făcut în mașină a fost bine, și cât de bun a fost bolidul în cursă. Deci cred sunt destul de fericit cu ce am făcut, fericit pentru echipă.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza