Cursa de 24 de ore de la Le Mans

0
371

Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima și Brendon Hartley au câștigat cea de-a 88-a ediție a cursei de anduranță din Franța, oferindu-i constructorului japonez Toyota, cea de-a 3-a victorie consecutivă pe acest circuit. 196165370 196165370 24af6ce5d19f4485a5132edcfdd0eb36 t800

Echipa lor, cu numărul #8, părea se îndepărteze de primul loc atunci când au fost chemați pe linia boxelor pentru a schimba frâna din dreaptafață, deoarece această mișcare a oferit un avantaj echipei cu numărul #7 formată din Kamui Kobayashi, Mike Conway și Jose Maria Lopez (Toyota).

Lucrurile au luat o turnură masivă în timpul unei alte intervenții pe linia boxelor, de această dată pentru echipa de pe a 3a treaptă a podiumului (numărul #7). Aici au pierdut jumătate de oră.

72dd1a60 f9ae 11ea b7ff 38f693645999

În a doua parte a cursei, cei de la Rebellion(locul 2) au întâmpinat de asemenea probleme, servindu-le practic pe tavă victoria celor de la Toyota Gazoo Racing.

După hat-trick-ul obținut la Le Mans, piloții din fruntea clasamentului au desigur ce sărbătorească.

Sebastian Buemi spune : „Dacă privești acum înapoi la cursă, imediat după start am făcut pană, zona lentă nu a fost pe placul nostru, am avut problema cu frânele. În acel moment părea am pierdut totul. Dar la Le Mans nu e niciodată cum pare. Cu ceea ce s-a întâmplat cu mașinasoră și cu cei de la Rebellion, la final am reușit recuperăm. E un sentiment incredibil, sunt atât de fericit.”

Brandon Hartley, ultimul alăturat trio-ului, este doar la ce de-a 2a victorie cu echipa însă, sentimentul este același. „Încă procesez. Ne e dor de fani, lucrurile nu sunt la fel fără ei. Dar munca asiduă depusă în spatele cortinei, rezultatul și coechipierii mei, câștigul cu 2 constructori diferiți, îmi dau niște emoții minunate.”20200921113443 Toyota 24 Hours of Le Mans

Kazuki Nakajima a fost cel care a trecut bolidul peste linia de finish: „Pur și simplu incredibil. Ce noroc am avut. În primul rând sunt foarte fericit pentru echipă, deoarece măcar unii dintre noi am fost pe prima treaptă, iar asta a fost scopul. Am început cu o grămadă de probleme, iar cei din mașină #7 le-au avut mai târziu, dar ceea ce am făcut în mașină a fost bine, și cât de bun a fost bolidul în cursă. Deci cred sunt destul de fericit cu ce am făcut, fericit pentru echipă.”


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.