Home F1 Șeful Ferrari confirmă necesitatea de a intra în cursa actualizărilor.

Șeful Ferrari confirmă necesitatea de a intra în cursa actualizărilor.

Vizualizări: 12468

Șeful echipei Scuderia Ferrari recunoaște că Red Bull Racing are acum un avantaj de ritm și avertizează că “este rândul nostru” să aducem îmbunătățiri după ce Max Verstappen a câștigat ultimele două curse de la Imola și Miami.

Directorul echipei Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, consideră că Red Bull Racing are în prezent “câteva zecimi” în plus față de Scuderia Ferrari, dar își propune să recupereze acest avantaj pe măsură ce lupta pentru dezvoltare continuă.

Modificările implementate de Red Bull Racing la RB18 la Marele Premiu din Emilia Romagna au fost descrise ca fiind un “risc” de către consilierul Dr. Helmut Marko din cauza lipsei de timp de pregătire în acel weekend, dar pierderea de greutate de 5 kg raportată și îmbunătățirea cu două zecimi l-au ajutat pe Max Verstappen să câștige, înainte de a-i depăși pe Charles Leclerc și Carlos Sainz pentru a câștiga din nou la Miami.

Ferrari

Scuderia Ferrari a început anul în mod evident cea mai puternică dintre cele două echipe, dar, în timp ce olandezul a fost în cele din urmă relativ confortabil în ambele ultime două curse, italianul observă că ritmul de calificare al echipei Scuderia Ferrari – după ce a blocat prima linie la Miami pentru prima dată din 2019 – este un memento peren că Scuderia Ferrari rămâne o amenințare pentru Red Bull Racing.

„În ceea ce privește evaluarea performanțelor și cât de mult a evoluat Red Bull Racing în comparație cu noi, este asta o îngrijorare? Aș spune că nu”, a declarat el, citat de Autosport. „Nu cred că diferența este uriașă. Este o chestiune de maxim câteva zecimi și nu trebuie să uităm că la Miami am avut ambele mașini care au plecat din prima linie. În calificări am avut o performanță mai bună în comparație cu piloții de la echipa Red Bull Racing, așa că, per ansamblu, într-un weekend, nu cred că există o diferență mare în ceea ce privește performanța între mașinile Red Bull Racing și Scuderia Ferrari.”

Scuderia Ferrari a fost dezmințită după ce s-a calificat pe primul și al doilea loc pentru prima dată în 48 de curse și a ocupat toată prima linie la start pentru prima dată în 47 de curse. Este simbolic pentru îmbunătățirile masive ale echipei din Maranello în cadrul noului regulament tehnic, dar și pentru faptul că evoluțiile semnificative ale Red Bull Racing par să facă diferența în cele două victorii consecutive ale campionului în exercițiu, dar Mattia Binotto este convins că echipa din Milton Keynes va rămâne în cele din urmă fără buget.

„Dacă există o îngrijorare, este vorba de cât de mult se dezvoltă având în vedere deficitul bugetar. Dar mai mult decât o îngrijorare, poate că este o speranță, deoarece la un moment dat vor trebui să se oprească”, a explicat Binotto. Inginerul în vârstă de 52 de ani a confirmat că Charles Leclerc și Carlos Sainz vor avea sub ei în Spania un F1-75 îmbunătățit. „În următoarele curse va fi cel puțin rândul nostru să încercăm să dezvoltăm cât mai mult mașina prin introducerea de upgrade-uri”, a afirmat Binotto.

„Cred că nu este o surpriză faptul că la Barcelona am putea avea un pachet care va fi important pentru noi. Ca de obicei, sper ca pachetul pe care îl introducem să funcționeze așa cum ne așteptăm pentru a încerca să recuperăm decalajul actual pe care îl avem față de Red Bull Racing”. Scuderia Ferrari conduce Red Bull Racing cu doar șase puncte în Campionatul Constructorilor, după eșecurile de fiabilitate atât pentru Max Verstappen, cât și pentru Sergio Perez, împletite cu trei victorii ale pilotului de 24 de ani.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Exit mobile version