Home F1 O privire în recent închisă Donington Grand Prix Collection

O privire în recent închisă Donington Grand Prix Collection

Vizualizări: 20342

Proprietarul și curatorul uneia dintre cele mai faimoase colecții de motociclete F1 Grand Prix și memorabilia a explicat de ce a fost închis.

Colecția unică Donington Park a mașinilor de viteză vechi și noi a oferit o perspectivă fascinantă asupra entuziasmului, ingineriei și istoriei cursei de Formula 1 din ultimii 45 de ani.

Dar atracția de la circuitul de curse din Leicestershire, și-a închis porțile pentru ultima dată luni, 5 noiembrie 2018.

Colectia, echipata cu modele vintage si moderne Mercedes-Benz, McLaren, Williams, BRM si Lotus, precum si un numar de motociclete clasice, a fost asamblata de constructorul de la Leicestershire si entuziastul sportului auto Tom Wheatcroft.

O privire în recent închisă Donington Grand Prix Collection
McLaren Ford collection

Fiul său Kevin, care a moștenit colecția de la tatăl său la moartea sa în octombrie 2009, a anunțat închiderea iminentă a muzeului în octombrie 2018, dar nu ar da un motiv anume – până acum.

Într-o declarație, el a declarat că muzeul nu se încadrează în planul de afaceri al operatorului Donington Park “Motor Sport Vision” (MSV).

El a spus: “Pe masura ce publicul mai larg de curse auto va sti, Motor Sport Vision (MSV) a preluat operarea de Donington Park anul trecut anul in timp ce am retinut libertatea.

Am păstrat muzeul deschis pentru încă un sezon și a existat posibilitatea ca acesta să fi rămas deschis sub controlul MSV.

Ei au luat în considerare această opțiune, dar nu se potrivesc planului lor de afaceri – și decizia a fost apoi luată pentru a închide muzeul. ”

Ce se va întâmpla cu exponatele?

Former Donington Park owner Kevin Wheatcroft.

Din colecția inestimabilă a muzeului, domnul Wheatcroft a spus: “Exponatele sale vor intra în depozit până când familia mea și eu am luat în considerare viitorul lor.

Acest lucru se aplică nu numai autoturismelor de Formula 1 care au ocupat această clădire de peste 45 de ani, ci și colecția “Wheatcroft Collection”, un set unic de armament și vehicule militare de la cel de-al doilea război mondial, care se afla în aceeași clădire la colecția Grand Prix timp de 10 ani.”

Frank van Nunen de la GP24 a vizitat muzeul împreună cu prietenii la sfârșitul lunii octombrie 2018 pentru a se uita la faimoasa colecție Donington, în timp ce muzeul a anunțat închiderea și GP24 a combinat aceste imagini în următorul slideshow.

Tom Wheatcroft a spus: “Pe o notă personală, am fost asociat cu aceste mașini istorice toată viața mea adultă, ajutându-l pe tatăl meu târziu să localizeze multe dintre ele și a fost un privilegiu de a ajuta la crearea și operarea ambelor dintre cele mai bune din Leicestershire atracții și o istorie a sportului auto mondial. ”

După șase ani de slujire a armatei în timpul războiului, Tom Wheatcroft și-a început activitatea în 1946.

Cu afacerea înfloritoare, și-a cumpărat prima mașină de curse, un monopost de Formula 1 Ferrari de 13 ani, în 1964.

Tom Wheatcroft the man behind the collection

El a reamintit că achiziția a fost “doar pentru distracție – și am prins bug-ul de colectare”.

În următorii șase ani a achiziționat mai multe mașini istorice de Formula 1, observând: “Nu este nimic atât de ieftin ca și mașina de curse de anul trecut”.

Inițial, mașinile erau adăpostite într-o clădire de garaj înghesuită, la casa lui din Leicester.

Dar, în septembrie 1971, a cumpărat spațiul pentru muzeul din Donington Park, deschizând colecția în martie 1973. Acum, după 45 de ani și milioane de vizitatori, muzeul a fost închis și doar memoria capturată în imagini rămâne.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Exit mobile version