Sebastien Ogier explică de ce a părăsit echipa Citroen WRC

Sebastien Ogier a explicat de ce a părăsit echipa Citroen WRC, deși în contract mai avea un an împreună cu ei. Citroen a citat plecarea lui Ogier la Toyota – o înțelegere va fi anunțată săptămâna viitoare- acesta este și motivul plecării echipei din WRC, anunțul a fost făcut miercuria trecută

Campionul mondial de șase ori, a recunoscut că a fost surprins de comunicațiile din formularele Citroen, dar refuză să comenteze asupra speculațiilor cum că ar fi citit prima oară în presa online.

Ogier a spus: “Poate comunicarea nu a fost întotdeauna cel mai bun punct a celor de la Citroen…”

De asemenea, a fost îngrijorat de mesajele trimise de Citroen celorlalți competitori din WRC, adăugând: “Când spun că nu mai sunt alți piloți disponibili, în acest moment simt că asta este nerespectos pentru colegii mei din sport.”

Specific vorbind de ce el părăsește al doilea preget cu Citroen, mai devreme Ogier a spus:”Unul din motivele principale care a dus la acestă decizie a fost ritmul dezvoltării mașinii și viteza cu care aceasta progresa, care nu era suficientă. Am putut fi de acord că deja de anul acesta nu exista destulă dezvoltare care să urmeze, și eram sub adversarii noștri în materie de performanță, și nu doar eu spun asta – cred că oricine a condus mașina simte la fel.”

În ciuda plecării sale și a naturii anunțului de la Citroen,  Ogier a spus că nu are nici un regret în a se întoarce la echipa unde și-a început cariera profesională.

“Am fost conștient de dificultățile acestei provocări încă de când am intrat în echipă și nu mi-a fost niciodată frică de asta.” a spus el. “Tocmai de aceasta, chiar și astăzi, nu am nici un motiv să renunț la provocare, chiar dacă a eșuat.”

Este de așteptat ca Ogier să fie dezvăluit ca pilot pentru Toyota WRC alături de Elfyn Evans și Kalle Rovanpera.

Ogier a refuzat să spună despre planurile sale din 2020.

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports.

Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App youreceive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

Race Calendar & Standings