Phillip Island Supercars: Coulthard îl conduce cu o victorie copleșitoare pe Scott McLaughlin la Penske

Fabian Coulthard l-a învins pe Scott McLaughlin. DJR Team Penske a finalizat duminică cu victoria copleșitoare a lui Phillip Island, în timp ce Anton De Pasquale a reușit un finisaj pe podium.

O primă oprire lentă pentru McLaughlin s-a dovedit a fi diferența dintre cele două Penske Mustangs, Coulthard preluând conducerea pentru a doua etapă și niciodată nu a pierdut-o.

Câștigul este primul a lui Coulthard de la cursa de duminică la Winton în mai 2018 și restabilește decalajul de 124 de puncte între cei doi șoferi din clasamentul Penske.

Datorită noilor pitlane-uri care se aplică în acest weekend, prima etapă s-a terminat cât ai clipi. McLaughlin a pierdut conducerea la al 5-lea tur, ceilalți fruntași au venit pe parcursul următoarelor patru tururi. Opririle au agitat ordinea, iar șoferii Ticket Ford, Chaz Mostert și Cam Waters, au terminat pe primul și al doilea loc datorită alimentării rapide. Mostert nu s-a deranjat nici măcar să-și schimbe cauciucurile în timpul opririi în al 7-lea tur, rămânând cu aceleași cauciucuri cu care a început cursa.

McLaughlin a coborât până în la locul 5, iar De Pasquale și Coulthard au trecut și campionul. McLaughlin, care continuă să fie pe locul cinci, s-a retras din luptă făcând cea de-a doua oprire în turul 16. Mostert și Waters s-au reatras cu un tur mai târziu, urmat de De Pasquale în turul 18 și Coulthard în turul 19.

Opririle lungi ale șoferilor Tickford i-au lăsat în spatele fruntașilor, ambele terminând în spatele coechipierului Will Davison.

Coulthard, între timp, a ieșit și a preluat conducerea cursei. De Pasquale a reușit să-l întreacă pe McLaughlin, dar o greșeală la jumătatea drumului prin buclăa de sud în turul 21 l-a costat acest avantaj. La jumătatea cursei, dintre cele două Shell Mustangs, Coulthard conducea cu mai puțin de o secundă.

Davison a condus un trio Tickford în pozițiile patru până la șase, Mostert în fața lui Waters, în timp ce Shane van Gisbergen a ajuns al șaptelea.

Rick Kelly a câștigat o luptă aprigă pentru locul 8, care a inclus un mare efort din partea lui Tim Slade, care a riscat pe la mijlocul cursei și a avut un avânt în etapele finale.

Șoferul BJR nu a reușit însă să obțină locul al optulea, ajungând pe locul nouă, după ce a muncit din greu să treacă mai întâi de David Reynolds și apoi de Nick Percat.

Jamie Whincup a avut o cursa foarte linistita, terminand pe locul 12 in spatele lui Reynolds.

James Courtney a avut o cursă șocantă, pornită de o luptă cu Todd Hazelwood în primul tur, când perechea s-a luptat pentru locul al șaptelea, pentru care a primit o penalizare de 15 secunde. În timpul cursei a suferit de două ori o pană; în timpul unui tur rapid de la Turnul 1 în turul 13 și pana de la 10 ture înainte de finiș, Courtney terminând ultimele două tururi în spatele câștigătorului.

Hazelwood a ajuns pe locul 16 după călătoria involuntară prin pietriș, după ce a intrat în contact cu Courtney în primul tur.

  • Source: Motorsport Network
  • Photocredit: Shell

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.