More

  Latest Posts

  MotoGP Franța: Bastianini obține a treia victorie din 2022.

  Enea Bastianini, de la Gresini, a luat cu asalt a treia victorie din sezonul 2022 al MotoGP, într-un Mare Premiu al Franței dramatic, după ce Francesco Bagnaia, liderul cursei în cea mai mare parte a cursei, a căzut.

  Pilotul de la Gresini Ducati părea pregătit să se dueleze pentru victorie la Le Mans cu omologul său de la uzină Francesco Bagnaia, deoarece cei doi au apărut cu cel mai puternic ritm la finalul cursei. Dar o căzătură a lui Francesco Bagnaia cu șapte tururi înainte de final i-a oferit lui Enea Bastianini o victorie care l-a readus în lupta pentru campionat după o serie de curse dificile în ultima vreme.

  Jack Miller a luat startul de pe linia de start de pe locul doi pe grilă, iar Enea Bastianini a trecut pe locul doi în fața lui Alex Rins, care a pornit rapid. Polemanul Francesco Bagnaia a recuperat rapid locul trei în fața lui Rins, în timp ce eroul de acasă, Fabio Quartararo, a dat înapoi de pe locul patru pe grilă pe Yamaha – campionul mondial coborând pe locul opt. După-amiaza lui Fabio Quartararo aproape că s-a încheiat cu un dezastru la sfârșitul primului tur, când l-a depășit pe Takaaki Nakagami de la LCR Honda în virajul 11.

  Bastianini, MotoGP

  Takaaki Nakagami s-a răzbunat în următorul viraj și l-a forțat pe Fabio Quartararo să iasă în afara circuitului, iar Marc Marquez, pe Honda de fabrică, a profitat de ocazie pentru a le lua locul șase celor doi – Fabio Quartararo aproape că a intrat în contact cu spaniolul. Cu toate acestea, o greșeală a lui Takaaki Nakagami la șicana Dunlop câteva momente mai târziu i-a permis lui Fabio Quartararo să revină pe locul șapte, iar în turul al patrulea avea să-l devanseze pe Marc Marquez.

  În frunte, atât Francesco Bagnaia, cât și Alex Rins au reușit să treacă în fața lui Enea Bastianini în turul al doilea, deși cursa pilotului de la Suzuki avea să dureze doar până în turul al treilea, când a ieșit în decor la virajul rapid de dreapta din curba 2 și s-a prăbușit când a revenit pe circuit la șicana Dunlop.

  Jack Miller și Francesco Bagnaia s-au distanțat cu aproximativ o secundă la începutul turului al patrulea, Francesco Bagnaia preluând conducerea de la coechipierul său de la Ducati în virajul 6, când australianul a ieșit în decor în turul patru. Ritmul lui Jack Miller avea să continue să scadă când Enea Bastianini a trecut în turul 12 în virajul 8, iar pilotul Gresini a pornit în urmărirea celei de-a treia victorii a sezonului.

  Bastianini, MotoGP

  În spate, Joan Mir, pe singurul Suzuki rămas, a urcat în lupta pentru podium și se apropia de Aleix Espargaro de la Aprilia pentru locul trei, când a căzut în turul 15, ceea ce a agravat un weekend dezastruos pentru Suzuki, având în vedere decizia de a renunța la MotoGP la sfârșitul anului 2022.

  Enea Bastianini l-a vânat pe Francesco Bagnaia în ultimele etape ale cursei și a reușit să treacă la conducere în șicana Dunlop în turul 21 din 27. Dar pilotul de la Gresini a ieșit ușor în larg în virajul 6 și l-a lăsat pe Francesco Bagnaia să revină înainte ca totul să se destrame pentru omul de la Ducati. Francesco Bagnaia a intrat prea tare în virajul 8 și i-a permis lui Enea Bastianini să preia ușor conducerea, înainte ca polonezul să se prăbușească în penultimul viraj câteva momente mai târziu.

  Acest lucru l-a plasat pe Enea Bastianini la peste trei secunde în fața lui Jack Miller, în timp ce acesta s-a îndreptat spre steagul cu carouri pentru a obține o nouă victorie pe Ducati-ul cu specificația 2021. Jack Miller a terminat la 2,7s în derivă pe locul doi, în timp ce accidentul lui Francesco Bagnaia a oferit eroului de acasă Fabio Quartararo și oportunitatea de a salva un podium la Le Mans.

  Bastianini, MotoGP

  Dar Aleix Espargaro de la Aprilia a avut o apărare formidabilă care i-a permis să obțină al treilea podium consecutiv și să reducă avansul lui Fabio Quartararo la doar patru puncte înainte de Marele Premiu al Italiei, peste două săptămâni. Johann Zarco a fost al cincilea, la 6,8s în spatele compatriotului său Fabio Quartararo, pe Pramac Ducati, după ce l-a depășit pe Marc Marquez de la Honda – sextuplul campion mondial luptând pentru locul șase.

  Takaami Nakagami a fost al șaptelea la final, în fața singurului KTM care a ajuns la linia de sosire, Brad Binder, în timp ce coechipierul său Miguel Oliveira și duo-ul Tech3 Raul Fernandez și Remy Gardner au căzut. Luca Marini a fost un puternic al nouălea pe Ducati-ul său VR46 în fața lui Maverick Vinales de la Aprilia, Pol Espargaro fiind ghinionist să termine pe locul 11 pe Honda sa, după ce a fost nevoit să ia măsuri de evitare a motocicletei accidentate a lui Miguel Oliveira.

  Punctele finale au revenit debutanților de la VR46 și Gresini, Marco Bezzecchi și Fabio Di Giannantonio, lui Alex Marquez de la LCR și lui Franco Morbidelli de la Yamaha – care a reușit să iasă de pe pistă în drum spre grila de start înainte de cursă. Andrea Dovizioso și Darryn Binder, pe Yamaha RNF, au trecut ultimii linia de sosire, cel din urmă fiind la aproape un minut de victorie. Jorge Martin de la Pramac, de asemenea, nu a reușit să ajungă la final, el căzând de pe locul 11 în ultimele etape.

  MotoGP, Marele Premiu al Franței – Rezultatele cursei:

  Bastianini, MotoGP

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Getty Images

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss