More

  Latest Posts

  Gardner este încoronat Campion în timp ce Raul Fernandez câștigă la Valencia

  A fost o confruntare tensionată între duoul Red Bull KTM Ajo format din Fernandez şi Gardner, dar australianul ia coroana Moto2 2021.

  Într-o cursă tensionată, cu steag roșu, la Gran Premio Motul de la Comunitatea Valenciana, Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) a fost încoronat Campion Mondial Moto2 2021 după ce a terminat pe locul 10 duminică după-amiază.

  Coechipierul și rivalul la titlu, Raul Fernandez, a câștigat pentru a opta oară pentru a termina cu doar patru puncte mai jos în clasamentul general, în timp ce Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini Moto2) și Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team) au câștigat podiumuri.

  Decizia titlului Moto2 a început, dar un accident care i-a implicat pe Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46), Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing) și Lorenzo Baldassarri (MV Agusta Forward Racing) a scos semnalele roșii, cu o scurgere de ulei între Virajele 2 și 3. Toți pilotii au fost ok, o scurtă pauză în proceduri a avut loc cu o operațiune de curățare în curs, înainte ca ultima cursă a sezonului să fie reluată.

  Cu toate acestea, după ce a câștigat sâmbătă primul său pole din 2012, Simone Corsi (MV Agusta Forward Racing) a intrat în pitlane după turul de încălzire – iar italianul experimentat a ieșit din cursă cu un fel de problemă. Pe pistă, Augusto Fernandez l-a condus pe Raul Fernandez în Virajul 1, acesta din urmă luând conducerea la Virajul 6 din turul 2. Gardner, între timp, a făcut un start constant și a fost pe locul nouă.

  Totuși, Raul Fernandez nu a făcut-o în felul său. Di Giannantonio a trecut de spaniol pentru a conduce în turul 4, cu Gardner alunecând înapoi. Jorge Navarro (Termozeta Speed ​​Up), Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) și Tom Lüthi (Pertamina Mandalika SAG Team) au trecut cu toții de Gardner și, dintr-o dată, australianul a ajuns pe locul 11 ​​– și l-a avut pe fostul coechipier Tetsuta Nagashima (Italtrans Racing Team) roind în spatele lui. Totuși, așa cum stau lucrurile – Raul Fernandez P2, Gardner P11 – titlul se îndrepta către Gardner.

  Cu șase tururi rămase până la final, Gardner a găsit un drum pe lângă Lüthi la Virajul 4 în P10. Primii trei – Diggia, Raul Fernandez și Augusto Fernandez – au fost împărțiți de nimic, Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) cu 1,2 secunde înapoi pe locul 4. Apoi, cu patru tururi rămase până la final, Raul Fernandez s-a năpustit asupra lui Diggia la Virajul 2.

  O pasă clasică de blocare a spaniolului l-a văzut să preia conducerea, dar cu Gardner pe locul 10, tot nu a fost suficient. Gardner, la rândul său, a fost cu două secunde în spatele lui Marcel Schrötter (Liqui Moly Intact GP) pe locul nouă și cu 0,6 secunde în fața lui Nagashima pe locul 11.

  Mai sunt două tururi. Raul Fernandez P1, Gardner P10. Diggia și Augusto Fernandez erau încă în legătură cu liderul cursei, în timp ce Gardner îl ținea pe Nagashima la distanță.

  Ultimul tur. 0.3s a fost avantajul deținut de Raul Fernandez față de Diggia și Augusto Fernandez, Gardner era încă pe locul 10 – suficient de bun. Urma cea mai mare tură din viața lui Gardner, Raul Fernandez își ținea capătul târgului, la fel și Gardner. Raul Fernandez a trecut linia pentru a obține o minunată victorie a opta a sezonului, dar luând steagul în carouri în P10 a fost Campionul Mondial Moto2 2021 – Remy Gardner!

  Gardner

  Diggia și Augusto Fernandez au mers superb pentru a termina chiar în spatele lui Raul Fernandez în P2 și P3, începătorul Vietti își încheie sezonul cu un rezultat la fel de bun în P4. Aron Canet (Inde Aspar Team) a completat top cinci, Vierge terminând pe locul 6, în ciuda faptului că a fost implicat în accidentul cu steag roșu, un rezultat grozav pentru spaniolul care va pleca la WorldSBK în 2022.

  Lowes, Navarro și Schrötter au trecut linia pe locurile 7, 8 și 9 receptiv, înainte ca Gardner să pretindă locul 10. A fost o cursă nervoasă, dar locul 10 a fost mai mult decât suficient de bun. Nagashima a câștigat locul 11, Lüthi – în ultimul său Grand Prix – a urcat pe locul 12, în timp ce ne luam rămas bun de la cel de-al patrulea cel mai mare producător de apariții în Grand Prix. Stefano Manzi (Flexbox HP40), Marcos Ramirez (American Racing) și Hafizh Syahrin (NTS RW Racing GP) de la WorldSBK au câștigat punctele finale.

  O cursă la titlu pur și simplu extraordinară între Gardner și Raul Fernandez se încheie cu australianul ieșind pe primul loc. Un sezon cu adevărat uluitor pentru ambii, deoarece ne pregătim să-i vedem pe amândoi trecând la MotoGP cu Tech3 KTM Factory Racing în 2022.

  Top 10:
  1. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo)
  2. Fabio Di Giannantonio (Federal Oil Gresini Moto2) +0.517
  3. Augusto Fernandez (Elf Marc VDS Racing Team) +0.786
  4. Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) +2.393
  5. Aron Canet (Liqui Moly Intact GP) +4.978
  6. Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing) +5.091
  7. Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) +5.415
  8. Jorge Navarro (Termozeta Speed Up) +5.808
  9. Marcel Schrotter (Liqui Moly Intact GP) +7.941
  10. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) +9.112

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Moto2 găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss