Formula 1, FIA și AGPC anunță anularea Marelui Premiu al Australiei 2020

Marele Premiu Australian de deschidere a sezonului din acest weekend la Melbourne a fost anulat. Știrea urmărește retragerea McLaren de la cursă joi, după ce unul dintre membrii echipei lor a testat pozitiv cu Corona virus.

O declarație emisă în comun de F1, organul de conducere FIA și Australian Grand Prix Corporation, a spus: “În urma confirmării că un membru al echipei McLaren Racing a dat rezultate pozitive pentru testele COVID-19 și decizia echipei de a se retrage din Marele Premiu al Australiei, Formula 1 și FIA au convocat joi seară o reuniune a celorlalți nouă șefi ai echipei.” Aceste discuții au încheiat cu opinia majoritară a echipelor că cursa nu ar trebui să meargă înainte.

Formula 1 și FIA, cu sprijinul total al Corporației Australiene de mare preț (AGPC) au luat decizia ca toate activitățile de Formula 1 pentru Marele Premiu al Australiei să fie anulate.

Apreciem că este o veste foarte dezamăgitoare pentru miile de fani care urmează să participe la cursă, iar toți deținătorii de bilete vor primi o rambursare completă și un anunț suplimentar va fi comunicat la timp.

“Toate părțile au luat în considerare eforturile uriașe ale AGPC, Motorsport Australia, personalul și voluntarii pentru a pregăti etapa de deschidere a Campionatului Mondial FIA Formula 1 2020 de la Melbourne, cu toate acestea au ajuns la concluzia că siguranța tuturor membrilor familiei de Formula 1 și a o comunitate mai largă, precum și corectitudinea concurenței au prioritate.

Source: Formula 1 World Championship Ltd.
Photocredit: Formula One World Championship Ltd.

„Vă mulțumim pentru vizualizare și vă invitam să ne apreciați materialele printr-un like la pagina noastră pe Facebook și, de asemenea, vă invitam să ne lăsați o recomandare pe pagina de Facebook, dorind în permanenta să ne îmbunătățim munca. Vă mulțumim”

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports.

Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

Race Calendar & Standings
 • GP of Germany

  Hockenheimring

  28
  July

 • GP of Hungary

  Hungaroring

  04
  August

 • GP of Belgium

  Spa Francorchamps

  01
  September

 • GP of Italy

  Monza

  08
  September