Farnbacher obține poziția pol la Laguna Seca

Noul record de ture al lui Mario Farnbacher a dat lui Honda Team Motul poziția pol pentru calificările de mâine din California de 8 ore după un palpitant Pole Shootout de la WeatherTech Raceway, Laguna Seca, astăzi (29 martie).

Tura germanilor de 1m23.156 a fost cu două zecimi mai rapidă decât KCMG Nissan de la Alex Buncombe, în timp ce Dries Vanthoor a terminat al treilea la bordul noului R8 LMS GT3 Evo al lui Audi Sport Team WRT.

Mulți producători diferiți au terminat de asemenea în interiorul unui top-șase cu diferența de 0,4s.

Acesta a fost începutul perfect pentru Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli debutants, Honda, al cărui nou NSX GT3 Evo funcționează ca un Acura pe piața din America de Nord în acest weekend. Performanța sa a fost la fel de remarcabilă, având în vedere că mașina împărtășită de Farnbacher, Bertrand Baguette si Renger van der Zande a scazut in sesiunea de calificare anterioara a zilei de 10, dupa ce a pierdut doar 0.005s.

Abia în a doua jumătate a ședinței de 15 minute a lui Pole Shootout, vremurile au început să se prăbușească. Mikkel Jensen de la Walkenhorst Motorsport a fost primul în clasamentul de 1m23s, dar toiagul său a dat startul unei finalități frenetice de șapte minute, care a văzut inițial câteva schimbări provizorii.

Asta a fost până când Farnbacher a dezlănțuit cel mai rapid timp al week-end-ului până acum, turul lui 1m23.156 dovedindu-se  doar cu 0.064s mai rapid decât efortul lui Mathieu Jaminet de la începutul zilei și jumătate de secundă față de punctul de referință al lui Christopher Haase din 2018.

Buncombe a terminat cu 0.186s în spatele NSX. Modelul său Nissan GT-R NISMO GT3 se ridică în fața Audi de la Vanthoor, care a scos din circuitul Ferrari HubAuto – condus de Nick Foster – în ultimul său tur.

În spatele lui, câștigătorul lui Bathurst, Matt Campbell (Parcul Motorsports Porsche), împărtășește rândul trei cu BMW Jensen, care se poziționează cu doar 0.011s înaintea echipei Schnitzer M6 de la Augusto Farfus

Jaminet de la Wright Motorsports și Alex Imperatori de la KCMG au stabilit mai devreme cele mai rapide timpuri dinn calificări.  Între timp, o plimbare sălbatică pentru Raffaele Marciello a limitat liderul campionatului de producători Mercedes-AMG la 10, după ce alte trei încercări nu au reușit să avanseze de la calificare.

GT4 a fost de asemenea decis în timpul celor trei sesiuni de dimineață de 15 minute, când Ford Mustang al lui PF Racing, echipat de Jade Buford, Chad McCumbee și James Pesek, au câștigat.

Media pentru cel mai rapid timp a fiecărui pilot a fost cu 1,7 ori mai rapidă decât Porsche-ul TRG, împărțit de Spencer Pumpelly, Jason Alexandridis și Chris Bellomo, iar RHC Jorgensen / Strom de la Strom Motorsport BMW a terminat pe locul trei.

Sâmbătă, California 8 Hours, este în curs de desfășurare la 08:30 PDT (-7 GMT). Live coverage începe la ora 08:00 pe CBS Sports Network din America și site-ul campionatului.

Mario Farnbacher, # 30 Honda Team Motul NSX GT3 Evo: “Nu sunt sigur de unde a venit! Am avut o mulțime de combustibil la bord atunci când am condus în calificări mai devreme astăzi, și în jurul valorii de aici, această greutate în plus face o mare diferență. De asemenea, am ajustat mașina după calificare și cred că combinația celor două a făcut diferența. Dar, sincer, nu ne-am asteptat la acest tip de timp – ceilalti baieti din top trei au spus “Wow, de unde ti-a venit timpul?”, Dar, evident, este bine sa dai Hondai si Acurei calificativul tur Laguna Seca, și mai ales pe debutul Intercontinental GT Challenge. “

 • Source: SRO
 • Photocredit: SRO

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.

Race Calendar & Standings
 • GP France

  Circuit Paul Ricard, Formula 1

  Organized By: F1 World Championship

  23
  June

 • Robert Kubica

  Williams Mercedes, Formula 1

  #1