F1: Renault suferă același eșec pentru a treia cursă consecutiv

Renault este probabil să intre sub microscop, după eșecul lui MGU-K la unul dintre motoarele franțuzești a provocat o retragere pentru a treia cursa la rând – Nico Hulkenberg, pilotul afectat la Chinese Grand Prix.

Atât Nico Hulkenberg cât și coechipierul său, Daniel Ricciardo au fost echipați cu noi versiuni ale acestei părți pentru cursa din Shanghai, în timp ce Lando Norris a luat și actualizarea. Carlos Sainz a fost deja echipat cu noua parte în Bahrain, care a suferit un eșec în Australia.

Ricciardo și Hulkenberg s-au oprit în Bahrain cu probleme legate de MGU-K, dar partea reproiectată nu i-a adus noroc germanului, deoarece a ținut doar 18 tururi la cea de-a 1000-a ediție a Campionatului Mondial de la Shanghai.

“Din păcate, Nico s-a retras din cauza unei probleme legate de MGU-K pe care o vom investiga mai mult după acest weekend”, a spus Abiteboul. “Ne vom uita la cursa de weekend ca un întreg și ne vom concentra pe următoarea cursă”.

Renault a intrat în 2019 cu speranța de a reuși să ajungă în top lângă Mercedes, Ferrari și Red Bull, cu ajutorul banilor lui Ricciardo, cu toate acestea, Renault este deja cu 118 de puncte în urma acestor echipe. Hulkenberg a fost lăsat să se plâng de DNF-urile consecutive, după ce și-a văzut colegul de echipă, Ricciardo, cum a obținut locul al șaptelea, sugerând că Renault a fost într-o forma bună în Shanghai.

“Este clar o cursa foarte dezamagitoare pentru noi, am avut un început dificil, am pierdut o pozitie si a fost greu de recuperat”, a spus Hulkenberg. “Aveam avânt, dar am simțit o pierdere de putere.” Am încercat tot ce am putut,dar arăta ca o problemă de software, iar din cauză că nu am putut să o rezolvăm, a trebuit să parcăm. Căutăm problema, dar pare a fi o problemă legată de MGU-K. “Avem lucruri de făcut înainte de următoarea cursă, dar vom examina totul în detaliu și vom reveni mai puternici”.

  • Source: Renault F1 Team
  • Photocredit: XPB Images

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.