F1 Abu Dhabi: Un FP1 „incendiar”

Mercedes a confirmat că Valtteri Bottas va începe din spatele grilei Marele Premiu Abu Dhabi după ce a preluat noi elemente la Power Unit ,iar  finlandezul,în monopostul săuMercedes W10, a fost cel mai rapid din FP1, urmat de Max Verstappen la 0.535s. în spatele lui ,însă Sebastian Vettel și-a încheiat sesiunea pe locul 5, nu înainte să intre în peretele virajului 19.

După ce au avut un abandon mecanic cursa trecută,  Mercedes a luat decizia de a-i pune monopostului lui  Bottasun nou motor cu combustie internă, MGU-H, și turbocharger.

Între timp, Vettel – care a ajuns târziu la  Abu Dhabi după nașterea celui de-al treilea copil – a lovit parapetul virajului 19, după ce s a răsucit și și-a avariat roata stânga-spate. Sesiunea s-a terminat cu două minute mai devreme din cauza incidentului.

În fața lui, Lewis Hamilton a avut o problemă tehnică , fiind cauzată de un senzon, acesta terminând pe 3 în fața lui Alex Albon.

Romain Grosjean a folosit un nou setup pe monopostul  Haas VF-19, care a mers foarte bine, francezul terminând pe  P6, în fașa celuilalt pilot Ferrari  Charles Leclerc.  Magnussen a fost pe 8,în fața lui  Antonio Giovinazzi și a lui Nico Hulkenberg, care este la ultima sa cursă pentru Renault și/sau chiar în Formula 1 în acest weekend

Au fost probleme pentru piloții McLaren , cu  Carlos Sainz care a terminat pe  P17, iar Lando Norris pe11.

Daniel Ricciardo a fost forțat să se retragă devreme – monopostul  Renault R.S.19 a scos flăcări înainte de virajul 21 după o ora din sesiune.

“Ultimul weekend din an, iar totul este mai aproape de ce ne-am propus”, le a zis Ricciardo reporterilor  “Nu stiu daca mai pot concura în FP2”. Însă, echipa Renault a reușit să pregătească un nou motor și să-l trimită pe australian să concureze în următoarea sesiune.

Rezultatele complete din FP1:

 

 

Sursa: GP24 Author Fabian Zarvă
Photocredit: Formula One World Championship Ltd.

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports.

Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App youreceive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

Race Calendar & Standings
 • GP of Germany

  Hockenheimring

  28
  July

 • GP of Hungary

  Hungaroring

  04
  August

 • GP of Belgium

  Spa Francorchamps

  01
  September

 • GP of Italy

  Monza

  08
  September